Miloslav Goboňa: Podpora klubov, kde sa vychovajú talenty

author
1 minute, 5 seconds Read

Manažér hádzanárok ŠŠK Prešov Miloslav Goboňa si pri spomienke na finále ME v hádzanej žien spomína na finále Francúzok s víťaznými Nórkami. „Fantastické divadlo,“ opísal svoj pocit zo sledovania tohto duelu.

Na európskom šampionáte v Španielsku sa koncom minulého roka zúčastnili aj slovenské hádzanárky. Našim najdôležitejším duelom v E skupine bol zápas Česko – Slovensko, ktorý sme tesne prehrali a nepostúpili sme. K neúspechu a k tomu, čo o ňom rozhodlo, má Goboňa jasné vyjadrenie. „Taktika – kľúčové hráčky posledných 10 minút nevládali, pretože boli v nasadené celý zápas,“ povedal s tým, že umiestnenie medzi 25. a 32. miesto vníma ako realitu slovenskej ženskej hádzanej. Ani duel II. skupiny o Prezidentský pohár, keď sme porazili hádzanárky Tuniska, sa mu príliš nepozdával. „Slabý zápas a miestami sa na to nedalo pozerať.“

Manažér hádzanárok ŠŠK Prešov je presvedčený, že ak chceme mať nádej pre slovenskú hádzanú do budúcnosti, nesmieme zabúdať na podporu dôležitej oblasti. „Podpora klubov, kde sa vychovajú talenty,“ uzavrel Miloslav Goboňa.

(alb), foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts