Galbavý prestúpil z Banskej Bystrice na východ. Je veľmi zaujímavý hráč, hovoria v michalovskej Dukle

author
1 minute, 17 seconds Read

Matej Galbavý už nebude ďalej pokračovať v drese trojnásobných slovenských šampiónov. Sťahuje sa na východ republiky, kde bude obkiekať dres Dukly Ingema Michalovce. Informáciu o tom priniesol michalovský klub na sociálnej sieti, ale aj klub z metropoly SNP na stránke hc05.sk. Barani súrne potrebujú obrancov, dlhodobo bol zranený aj líder obrany a kapitán Ivan Ďatelinka. Preto za Galbavého prichádxa do mesta pod Urpínom Galbavého menovec Matej Bača. V Michalovciach zase potrebovali útočníka.

„Momentálne sme v situácii, keď nám chýbajú konkurencie schopní útočníci, preto sme sa dohodli na výmene s HC 05 Banská Bystrica, odkiaľ prichádza Matej Galbavý,“ informovali líšky na sociálnej sieti. „Matej je veľmi zaujimavý hráč, pre ktorého to bude úplne nový štart sezóny a veríme že náš herný štýl mu bude vyhovovať,“ vysvetlili.

V Banskej Bystrici mali aj iný dôvod výmeny.

„Komunikovali sme s Maťom Galbavým, nakoľko doterajší priebeh sezóny nebol podľa našich, ani jeho očakávaní,“ povedal generálny manažér Július Koval pre hc05.sk s tým, že Galbavému môže prestup herne pomôcť. Matej pôsobil aj vo švédskom mládežníckom hokeji a pod Urpín prišiel ako perspektívny hráč, aj pre to dostal viac ako jednoročný kontrakt. (alb), zdroj FB Dukly Michalovce a hc05.sk, foto Michal Albert

Similar Posts