Šéf agentúry Polis kričal na policajtov a policajtku. Takéto mal dôvody

author
2 minutes, 46 seconds Read

Politický analytik Ján Baránek v relácii ZVTV informoval o situáciách, keď ho zastavili policajti. Priznal sa, že hoci ich má rád, jeho reakcia bola teraz veľmi tvrdá. Nechýbal krik, no miestami aj smiech.

 

V ostatnom období zažil dve situácie, keď musel reagovať inak, než bežne zvykne. „Ja som mal dva zážitky za posledný týždeň, kde som tak nareval na policajtov, dvakrát, ako v živote nie, a pritom ja mám policajtov rád,“ povedal moderátorke Erike Vincourekovej s tým, že opísal najprv prvú situáciu. „Zastaví ma a že doklady. A ja hovorím, že prečo? Čo som urobil? Že doklady potrebujeme. Prečo potrebujete doklady? Aký máte dôvod? Tak rýchlo hľadal, chodil okolo auta a mal som dcérino auto (…) a nesvieti vám osvetlenie ešpézetky. A to mi stačilo,“ povedal s tým, že to, čo sa z jeho strany po tomto spustilo, bolo niečo, čo ešte v kontakte so strážcami zákona nezažil a bol veľmi vytočený. „Nepamätám si, čo všetko som im povedal, ale bol tam chalan, ktorý mi pomáhal, ktorý sa schoval pod sedadlo (…), povedal som im, nech ma predvedú, nech mi dajú pokutu (…) nie vulgarizmy, ale všetko som im povedal, čo sa dalo. A reval som,“ vysvetlil v relácii s názvom Odvaha zdražela, statočných ubúda – Ján Baránek.

Nesvieti vám osvetlenie ešpézetky. A to mi stačilo.

Politický analytik a šéf agentúry Polis vysvetlil aj ďalšiu situáciu s príslušníkmi policajného zboru SR. O pár dní sa totiž zopakovalo na pumpe niečo podobné. „Znovu dvaja vykukovia, jedna slečinka, ktorá, neviem, možno mala 16 rokov a chodí na policajnú akadémiu, ale tu mala napísané Polícia. (…) No a druhý taký výkuk, takisto. A, samozrejme, bez respirátora som odchádzal z pumpy. Predavačke to nevadilo. A títo dvaja asi išli tam na kávu a že doklady,“ povedal Baránek, ktorý zostal po týchto žiadostiach policajtov v šoku. Zdôraznil im, že musia na to mať dôvod. A ten mu dali, že teda ohrozuje verejné zdravie. „Ja? Ako? Čo mám syfilis a bozkával som sa s predavačkou, alebo ako som ohrozil? No nemáte rúško. No a zase sto čertov do mňa. Tej mladej, tej som povedal, že keby bola chlapec, tak ju vyfackám asi, lebo tak bola drzá… Potom som sa už smial na tom,“ vysvetlil situáciu z benzínovej pumpy.

No a zase sto čertov do mňa.

Baránek následne objasnil, ako celá situácia skončila, viac si už čitatelia môžu pozrieť v spomenutej relácii. Každopádne Baránek zdôraznil, že takéto správanie polície, ale aj celý systém, ktorý nastal, sa mu nepáči a naznačil, že občania musia nabrať odvahu. „My musíme spraviť všetko, aby to dlho netrvalo,“ dodal Baránek v relácii ZVTV. (alb), zdroj https://www.youtube.com/watch?v=h124K2ifxfM, foto ilustračné Michal Albert

Similar Posts