Vlhová sa opäť stala Snežnou kráľovnou. Cítim sa veľmi dobre, mám veľké sebavedomie, povedala po porážke Shiffrinovej a Liensbergerovej

author
1 minute, 32 seconds Read

Opäť dokázala získať prvenstvo na slalomovom podujatí v Záhrebe Petra Vlhová. Za sebou nechala Mikaelu Shiffrinovú a Katharinu Liensbergerovú.

„Ja som myslela iba na jedinú vec, aby som lyžovala čisto pomedzi brány, vyhla sa problému,“ povedala tesne po tom, ako obhájila titul Snežnej krášovnej v Záhrebe. „Chcela som nechať lyže ísť, aby to malo rýchlosť, aby to malo tempo, nič špeciálne. Som rada, že som všetko splnila tak, ako sme si povedali a teším sa, že tu môžem sedieť,“ povedala pre FIS a jej slová preložil moderátor televízie JOJ šport. „Cítim sa veľmi dobre, mám veľké sebavedomie,“ doplnila v rozhovore. Aj napriek tomu, že je veľký tlak na rodáčku z Liptovského Mikuláša, sústredí sa aby lyžovala najlepšie ako vie. „Dnes som vyhrala, takže som veľmi šťastná.“

Darilo sa aj Rakúšanke Liensbergerovej. Napriek tomu, že počas jazdy urobila jednu chybu, sa do čela druhého kola dostala stále usmiata Katharina Liensbergerová.

Už pred jazdou Shiffrinovej a Vlhovej vedela, že bude minimálne tretia. Americká jazdkyňa, ktorá bola po prvom kole druhá, išla druhá od konca a darilo sa jej. Trať staval práve jej tréner. Mala náskok 1,61 sekundy a Liensbergerovú z prvej pozície vytlačila.

Ako posledná išla Petra Vlhová a trať už po 29 jazdkyniach bola naozaj v zlom stave. Po tom, ako predviedla vynikajúcu jazdu Shiffrinová to bol veľmi náročný psychický tlak. No Petre Vlhovej sa podarilo tento tlak zvládnuť a porazila Američanku o 50 stotín sekundy. Liensbergerovú Petra potrazila o 2 sekundy.

(alb), zdroj JOJ ŠPORT, foto ilustr. unsplash.com

Pozrite si aj článok o pocitoch Petry Vlhovej po obhajobe.

Similar Posts