Pre amerického hokejistu v meste SNP sú halušky zakliatym tabu

author
2 minutes, 6 seconds Read

Mitchell Fossier je jednou z letných zahraničných posíl hokejistov HC’05 Banská Bystrica a pôsobenie v slovenskej najvyššej hokejovej lige je pre neho prvou európskou zastávkou. 

Hokejista pochádzajúci zo štátu Georgia bol dlhoročným fanúšikom Atlanty Trashers, no po presťahovaní tohto klubu spojeného aj s Mariánom Hossom do Kanady, zostal Fossier bez tímu, ktorému by v NHL fandil.  Útočník Banskej Bystrice, ktorý najdlhšie pôsobil v univerzitnom tíme University of Maine, sa z pôsobenia v krajine medzi Tatrami a Dunajom teší.

 

Halušky nespozná

Slovensko je známé aj haluškami, tie však ešte neochutnal a pravdepodobne ani v budúcnosti nezistí, aká je ich chuť. „Áno, videl som ich, ale neochutnal, pretože som, ako sa hovorí alergický na všetko pod slnkom, takže ani nemôžem ochutnať, čo ma mrzí, ale rád by som ochutnal,“ povedal Mitchell Fossier, ktorý to pri poznávaní Slovenska bude mať jednoduchšie pri cestovaní a turistike.

Ani nemôžem ochutnať, čo ma mrzí.

 

6000 jaskýň

Hokejista, ktorý si zahral aj druhú najdôležitejšiu súťaž Severnej Ameriky AHL za tím Rockford IceHogs, zostal zaskočený informáciou, že naša vlasť má približne 6-tisíc jaskýň, ale ani jednu z nich zatiaľ nestihol navštíviť. No teraz, keď sa to dozvedel, by rád aspoň jednu videl. Napríklad aj Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, ktorá je v Európe unikátom. „Áno, absolútne. Je to tak krásna krajina, hlavne Banská Bystrica, proste skvelé mesto, má také krásne námestie a samozrejme tie hory okolo mesta, a to je skvelé prostredie pre hranie hokeja a som nadšený, že som tu,“ prezradil jeden zo zahraničných akvizícií trojnásobných majstrov Slovenska v hokeji – klubu, ktorý ostatné roky zvykne stavať svoju hru aj na zámorských hráčoch.

Som nadšený, že som tu.

 

A keďže s Mitchellom sme sa rozprávali len pár dní po jeho príchode, bol ešte v srdci Slovenska len veľmi krátko, preto, pochopiteľne, nestihol toho vidieť veľa. „Len Banskú Bystricu, som tu zatiaľ len päť dní, ale chcem vidieť ešte veľa miest,“ uzavrel rodák z mesta Alpharetta, ktorý v AHL zaznamenal 8 kanadských bodov za 5 gólov a 3 prihrávky.

Michal Albert, Nicole Blankenship, foto Ján Bažík

Similar Posts