LÍDER KSS PRIPOMÍNA AJ SLOVÁ ODBORNÍKOV, ŽE V SPOLOČNOSTI SA VYTVORIL AKÝSI NOVODOBÝ BOH. KTORÉHO MYSLÍ?

author
2 minutes, 27 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička sa v relácii Za rohom na Slobodnom vysielači vyjadril aj ku koronavírusu. Je presvedčený, že to, ako s ním Slovensko zápasí, je aj zrkadlom stavu zdravotníctva.

 

Rodák zo Žiliny je presvedčený, že je na veľkú škodu, ak sa dnes všetko točí len o koronavíruse. No nespochybňuje, že tento problém tu je. „My sme, ani ja osobne, ani my ako komunistická strana sme nikdy nespochybňovali prítomnosť takéhoto ochorenia, aj keď som ja sám viackrát hovoril, že je otázne, ako došlo k tomu, že ten koronavírus tu máme. Či plní, alebo neplní nejaké poslanie,“ povedal v 11. relácii Za rohom s tým, že toto je už na inú diskusiu.

Zrkadlo

No poznamenal, že aj samotné zdravotníctvo sa musí úprimne pozrieť do zrkadla a odpovedať, v akom stave sa nachádza. „Ten koronavírus tu v skutočnosti je. A určite aj mnoho ľudských životov to stálo,“ povedal bývalý poslanec NR SR s tým, že aj samotné úmrtia sú i obrazom celého stavu tohto dôležitého rezortu, a to za ostatných 30 rokov.

 

Nový bôžik

Spomenul aj odborníkov z oblasti medicíny, ktorí „hovoria o tom, ako tým, že sme koronavírus povýšili na novodobého boha, tak proste tá naša spoločnosť má veľké problémy čo sa týka zdravotníctva, pri enormnom náraste onkologických ochorení za ten posledný rok, niečo viac ako rok“. 44-ročný politik  spomenul napríklad aj kardio-vaskulárne ochorenia. „Toto všetko ustúpilo do úzadia a venujeme sa len koronavírusu,“ podčiarkol líder KSS s tým, že aj jemu osobne leží v žalúdku táto prílišná preexponovanosť v oblasti boja s koronavírusom. Tá je na veľkú škodu, keď sa potom zanedbáva ďalšia zdravotná starostlivosť, ale aj prevencia.

Toto všetko ustúpilo do úzadia a venujeme sa len koronavírusu.

 

Liečenie?

Prekáža mu aj spôsob, ako sa k chorým pristupovalo. „Povedzme si veľmi otvorene, že na Slovensku tí ťažší pacienti v podstate neboli akýmsi spôsobom liečení. Boli liečení až keď bolo zle. Keď boli proste dovezení do nemocníc a napájaní na umelú pľúcnu ventiláciu a kyslíkovú terapiu a podobne,“ doplnil absolvent Univerzity Mateja Bela a Technickej univerzity vo Zvolene s tým, že toto však ani zďaleka nie je jediný problém spoločnosti a musíme sa zameriavať aj na riešenie iných vážnych ťažkostí.

 

Michal Albert, zdroj Za rohom SV číslo 11. 

Všetky relácie sa nachádzajú tu: https://hearthis.at/slobodnyvysielac/set/za-rohom/

Similar Posts