IGOR MATOVIČ POVEDAL ZÁVAŽNÉ SLOVÁ O NITRIANSKEJ MAFII, KAMENICKÉMU VYČÍTA ČÍNSKY TOVAR, KAMENICKÝ MATOVIČOVI PRIPOMENUL TIETO VECI

author
3 minutes, 30 seconds Read

V relácii O 5 minút 12 v RTVS boli bývalý minister financií Ladislav Kamenický zo Smer-SD a Igor Matovič, súčasný minister financií, z OĽaNO. Témou diskusie bol aj právny štát, paragraf 363, rozviazané ruky polície.

 

Zrušené obvinenia voči nominantovi koalície Vladimírovi Pčolinskému zo strany generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aj to bola dôležitá téma, ktorou sa hostia zaoberali.

„Je to obrovský očistný proces,“ povedal Igor Matovič s tým, že toto sa každodenne potvrdzuje, že 12 rokov nerozprával do vetra. Tvrdí, že Smer-SD odovzdal celú bezpečnosť v štáte do rúk nitrianskej mafie. Moderátor pripomenul, že Vladimír Pčolinský, vzatý do väzby, a vďaka paragrafu 363 bolo zrušené jeho obvinenie, bol nominantom vládnej koalície na SIS.

 

Ladislav Kamenický, bývalý minister financií, povedal: „Ja som počul, že pán Matovič prišiel o svoju ochranku,“ povedal s tým, že odporučil mu nechať si ju, lebo medzi ľuďmi by sa objaviť nemohol. „Vy ste v podstate odsúdený daňový podvodník,“ povedal Kamenický s tým, že Matovič je aj plagiátor a nedokázal riadne ukončiť svoje vysokoškolské štúdium.

 

Kamenický sa opýtal, prečo nie je stíhaný aj Mikulec, aj Kolíková. „Tu sa útočí na generálneho prokurátora, ktorý hovorí o tom, že chce, aby sa dodržiavali zákony na Slovensku,“ doplnil Kamenický. Pripomenul, že sú aj ľudia, ktorí povedali, že falošne svedčili. „Nebudem nikoho brániť, ale nech má právo na normálny proces,“ doplnil Kamenický s dôvetkom, že najprv sa vezmú do väzby a potom sa zháňajú dôkazy.

 

„Že vám nie je hanba pán Kamenický,“ povedal Matovič s tým, že za 12 rokov tu bola systematická snaha odovzdať všetko do rúk mafie. „230 miliónov eur ste ukradli,“ povedal o prípade preclievania čínskeho tovaru a toto bola len jedna z viacerých krádeží. „Vy ste páchatelia, vy ste zločinci a my tú spravodlivosť dokonáme, či sa vám to páči, alebo nie,“ dodal Matovič, ktorý si myslí, že vydra sa teraz ešte snaží „finálne kladivo spravodlivosti“ odstaviť. „Mňa si neberte do úst,“ povedal Kamenický s tým, že na rozdiel od Matoviča je čistý ako ľalia.

 

„Však to je obludný obraz, čo tu spáchali, to sa nedialo ani na Sicílii v 30. rokoch,“ dodal s tým, že oni sa teraz tvária na morálne spravodlivých. „Tu boli desiatky tisíc ľudí, ktorí naveky budú voliť Smer, alebo Hlas,“ povedal Matovič s dôvetkom, že tí z toho mali výhody.

 

„Pán Matovič je ťažký populista a klame,“ odpovedal Kamenický. Pripomenul mu výpovede ako sa 30 miliárd rozkradlo a ako bol o tom vypovedať na polícii a nemal žiadne dôkazy. „55 sudcov sa postavilo za prokurátora Maroša Žilinku. Títo sudcovia hovoria o tom, že sa tu láme štát cez koleno, láme sa tu ústava.“ Podľa Kamenického ak chcú otvoriť ruky vyšetrovateľom, nech im dovolia hľadať dôkazy a nie domnienky.

 

„25. mája 2005 tento paragraf do trestného poriadku presadil nikto iný ako Daniel Lipšic,“ vysvetlil Kamenický o paragrafe 363 s tým, že aj trestné oznámenie proti Gáborovi Grendelovi bolo zastavené vďaka paragrafu 363. Kamenický si myslí, že takýto systém, aký zavádza Mikulec, LipšicMatovič, sa raz môže dotknúť aj bežných ľudí a nevidí zmysel obmedziť práva generálnemu prokurátorovi.

 

„Ľudia strácajú dôveru v spravodlivosť,“ povedal Matovič aj s tým, že opísal Haščáka, ktorý bol očistený vďaka tomu, že niečo nešlo ako úplatok v igelitke, ale platbou cez účet a toto povedal prokurátor. Matovič chce dodržať programové vyhlásenie vlády, kde je boj proti korupcii dôležitou súčasťou.  (alb), zdroj RTVS, O 5 minút 12, 5. 9. 2021

Similar Posts