EDUARD HEGER SA VYJADRIL, ČI CHCE VYMENIŤ MATOVIČA NA ČELE OĽANO

author
2 minutes, 1 second Read

Predseda vlády Eduard Heger bol v relácii V politike na TA3 a hovoril aj o udalostiach v polícii. Jednou z tém, ktoré sa riešili, boli aj ostatné udalosti.

 

„No, ale to je ten rozdiel,“ povedal Eduard Heger s tým, že v porovnaní s bývalou vládou, táto koalícia prvú schôdzu na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca otvorila. Heger si myslí, že o klamstve ako pracovnej metódy Roberta Fica hovorí kajúcnik František Imrecze vo svojich výpovediach. A pripomenul, že jeho chceli aj za ministra financií. Imrecze vraj ukázal, ako fungovala schéma za

 

„Naša polícia prechádza očistou,“ povedal Heger s tým, že ak by tam bolo všetko v poriadku, tak nedochádza k očiste. „Toto by sa za vlády Roberta Fica nestalo,“ dodal s tým, že za Fica sa všetko zametalo. „A, žiaľ, korupčné schémy, ktoré odkrýva aj František Imrecze,“ doplnil Heger. Verí, že očistný proces polícii pomôže. A Heger nezabudol povedať, že za Fica sme sa prepadávali v rebríčkoch dôveryhodnosti, aj polície.

 

„Dali sme im 13. dôchodok,“ tvrdí Heger s tým, že hneď po získaní mandátu vlády sa rozviazali ruky polícii a začali sa riešiť problémy ľudí. Koalícia má podľa premiéra problémy, ale „zaviedli sme kultúru diskusie“. O problémoch kultivovane rozprávajú a hľadajú riešenia, doplnil Heger.

 

Podľa predsedu vlády toto bolo ťažké turbulentné obdobie aj vo vládnej koalícii, ale vo vláde je vôľa byť spolu do roku 2024. Chce rôzne reformy, ktoré majú pomôcť ľuďom a zlepšiť život na Slovensku. „Peter Kovařík odstúpil, tak akože o čom sa ideme rozprávať. Roman Mikulec má moju dôveru,“ odpovedal na otázku, či premiér dôveruje odstupujúcemu prezidentovi Policajného zboru.

 

Heger sa vyjadril, že nechce vymeniť Matoviča na poste lídra OĽaNO. „Ja sa predčasných volieb určite nebojím,“ odpovedal v relácii V politike aj na otázku zmareného referenda, pod ktorého vyhlásenia sa podpísalo viac ako 600-tisíc ľudí. (alb), zdroj V politike, TA3, 5. 9. 2021, foto FB Eduard Heger

Similar Posts