VOLEJBALOVÝ TRÉNER PETER RIECKY O OBRATE TALIANOK VO FINÁLE ME: NEVERIL SOM, ŽE OTOČIA

author
1 minute, 59 seconds Read

V sobotu 4. septembra sa skončili Majstrovstvá Európy vo volejbale žien, ktoré sa uskutočnili v štyroch krajinách. V belehradskom finále proti sebe nastúpili Talianky proti domácim Srbkám, ktoré mohli v prípade víťazstva dosiahnuť tri tituly majsteriek Európy za sebou. Hoci v prvý set sa podarilo Srbkám vyhrať, potom Talianky priebeh zápasu otočili a v závere už priam excelovali. O tomto šampionáte sme sa rozprávali s volejbalovým trénerom Petrom Rieckym z Mestského volejbalového klubu v Novom Meste nad Váhom.

 

Ako vnímate vystúpenia slovenských volejbalových reprezentantiek na ME?
Pozitívne. K športu patrí aj kúsok šťastia, to sme tentoraz nemali.

Práve zápas s Bieloruskami bol ten najdôležitejší, ktorý sme nezvládli a rozhodol o našom nepostupe. Čo v ňom bolo to kľúčové z vášho pohľadu?
Taktika nahrávky.

Ako vnímate výkony srbských volejbalistiek, ktoré sa tretí krát za sebou mohli stať európskymi šampiónkami?
Zúčastnil som sa v Belehrade s kadetkami 2 turnajov. Kto zažil, pochopí, prečo je Srbsko tam kde je vo volejbale. Absolútna pokora, disciplína, profesionálna organizácia do posledného zápasu. Slovanská nátura s prvkami ruskej školy. Zatiaľ neovplyvnené západným štýlom života.

Kto zažil, pochopí, prečo je Srbsko tam kde je vo volejbale. Absolútna pokora, disciplína, profesionálna organizácia do posledného zápasu.

Ako sa vám páčilo finále v Belehrade a čo bolo v ňom kľúčové?
Výkon Boškovičovej a fáza zápasu kde ju asi 5x zablokovali. Tam Srbsko stratilo istotu.

Čakali ste, že Talianky to môžu vyhrať?
V zápase o 1. miesto treba počítať s každým.

Čakali ste, že Taliankam sa podarí obrátiť tretí set, v ktorom zo začiatku dominovali Srbky a vyhrávali aj o viacej bodov?
Do poslednej lopty nie je o víťazovi setu rozhodnuté. Preto som rátal , že Talianky sa vzchopia, ale neveril som, že otočia.

Do poslednej lopty nie je o víťazovi setu rozhodnuté.

Ktorá hráčka bola podľa vás najdôležitejšia na týchto ME?
Paola Egonu.

Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts