PRÚSERY BOLI NONSTOP, NA TO NEBOLO TREBA ANI VOĽNO, PREZRADIL KAROL FAKO ML.

author
2 minutes, 50 seconds Read

Vnuk legendárneho bratislavského hokejistu Karola Fako, rovnomenný Karol Fako ml. nám prezradil, ako vnímaval letné prípravy, či ho počas leta sprevádzali aj nejaké vylomeniny, pýtali sme sa aj na to, ktorá pieseň mu utkvela v pamäti toto leto. Karol Fako ml.

Aká je vaša vysnívaná krajina na letnú hokejovú prípravu. Ktorú ste buď zažili, alebo chceli zažiť. A prečo?
Samozrejme v Caribicu (smiech), ale nie srandujem, letná príprava sa vie spraviť aj na Slovensku, v Čechách alebo Rakúsku. Nepotrebujete na to cestovať extrémne ďaleko, ale, samozrejme, môcť spraviť zverencom prípravu niekde v krajinách ako Švajčiarsko alebo Švédsko či USA by bolo super. (úsmev).
Ja som vždy zažil letnú na kolibe a ihriskách v Bratislave, skôr sme sa počas voľna zúčastňovali turnajov v zahraničí napr. v Čechách alebo Švajčiarsku.
Letné dovolenky sú aj dobrým priestorom na oddych, ale hrozí tu aj nejaké zranenie, alebo nejaké špeciálne zážitky, možno niekedy až priam prúsery. Vás počas letných príprav všetky takéto „príšery“ obchádzali? 
No, prúsery boli nonstop, na to nebolo treba ani voľno, ale čo sa týka zranení tak to áno, vždy, keď bolo voľno, tak vtedy sa niečo privodilo a, ako naschvál, vždy tak týždeň pred začiatkom prípravy, jednoducho taký zákon schválnosti. Potom vždy prišlo od rodičov: „Ty radšej mesiac seď doma, nikam nechoď, lebo sa dokaličíš!“, len bola iná doba, patrilo to ku tomu. Ja som z generácie, ktorá doma sedieť nevedela.
Bola iná doba, patrilo to ku tomu. Ja som z generácie, ktorá doma sedieť nevedela.
Ktorý zážitok z dovolenky alebo prípravy bol ten najlepší?
Ak ste aktívny hráč, tak myslím, že na dovolenke ide hlavne o to oddýchnuť si, zregenerovať a nachystať sa na tú prípravu, takže podľa mňa to je to naj na dovolenke. A príprava? Hmm tam asi nieje pre nikoho nič najlepšie (smiech) lebo sa musí makať, ale zas ste s kolektívom a viete sa nahecovať, zasmiať a zaberať naplno spoločne. Ale na čom sa najviac v duchu zabávam tak je na vete: „Ulievaním neoklameš mňa (trénera) ale sám seba.“ Proste táto veta je nesmrteľná, tak ako som ju počúval ja za mojej hráčskej kariéry, tak ju teraz ja používam voči svojim zverencom. (úsmev).
Ako ste zvládali toto mimoriadne teplé leto a čo vás najlepšie schladilo?
Vďaka tomu, že bola vynájdená klimatizácia, tak som ho docela zvládol, nakoľko v meste tej zelene celkom dosť chýba.
Leto je spojené aj s letnými hitmi. Ktorá letná pieseň vám najviac zarezonovala v duši a ktorá letná pieseň bola pre vás piesňou tohto leta?
Fú, ťažká toto otázka pre mňa, pretože naše rádia sú také super, že niektoré skladby dokážu hrať aj 8x za deň, ťažko si vybrať. Ale docela mi rezonuje Giant keďže bol spojený s MS.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts