URČITE SI ZASLÚŽILI BYŤ VYŠŠIE, HOVORÍ O ČECHOCH A ŠVAJČIAROCH KAPITÁN KOŠÍC FRANTIŠEK PAVÚK

author
2 minutes, 28 seconds Read
KĽÚČ OD… uverejnil tip na finále európskeho futbalového šampionátu – podľa tipu pôjdu do finále Anglicko so Španielskom a celkovo to vyhrá Albion. Aj o tom, ako by sa mu pozdávalo takéto finále, alebo koho vypadnutie na šampionáte ho najviac prekvapilo, sme sa rozprávali s kapitánom druholigových Košíc Františkom Pavúkom.
Je reálny tip na finále Španielsko proti Anglicku? Ako by sa vám takýto záverečný zápas pozdával?
Veľmi nerád by som videl také finále. Španieli si to z môjho pohľadu rozhodne nezaslúžia, tak ako ostatné mužstvá. V skupine to do posledného zápasu nemali vôbec ľahké a neukázali silu akou disponujú. Proti oslabenému Švajčiarsku rozhodli penalty, ktoré, ako sa hovorí, sú “lotéria”. Čiže sa tu môžeme zhodnúť, že mali šťastie. Ale šťastie praje pripraveným, takže toto finále je reálne.
Španieli si to z môjho pohľadu rozhodne nezaslúžia.
Ktorý tím vás v doterajšom priebehu najviac prekvapil a čím?
Musím vyzdvihnúť dve mužstvá – Česko a Švajčiarsko. Tieto tímy nedisponujú veľkými menami, ale tímovou hrou. Čo si ako hráč veľmi vážim. Ukázali charakter, ktoré iné tímy nemajú. Preto má mrzí ich vypadnutie a určite si zaslúžili byt vyššie.
Ako hodnotíte zápas Česka s Dánskom, ktorý bol poznačený množstvom zranení? 
Kvalitný výkon oboch mužstiev v náročnom počasí. Myslím, že rozhodol roh, kedy hráč Dánska, nikým nebránený skóroval na 1:0. To sú detaily, ktoré rozhodujú také zápasy. Česi bojovali do posledného dychu a boli to nervy do konca. Ale mrzí ich vypadnutie, ako som už spomínal.
Česi bojovali do posledného dychu a boli to nervy do konca. Ale mrzí ich vypadnutie.
Vypadli veľké tímy, ako Nemecko, Holandsko, Portugalsko, Francúzsko. Ktoré z týchto vypadnutí vás najviac prekvapilo?
Asi vypadnutie všetkých týchto tímov ma prekvapilo. Česko, Dánsko, Ukrajina ani zďaleka nemajú takú hráčsku základňu, ako tieto národy. Tieto mužstvá môžu vyberať z množstva hráčov, ktorí hrajú v najlepších ligách sveta. Ale keď mám vybrať jedno, bude to určite Portugalsko, ktoré sa prezentovalo suverénnejšie, ako napríklad spomínané Španielsko. Veľmi ma to mrzí aj kvoli Ronaldovi, ktorý je stelesnený víťaz, čo bojuje o všetky trofeje či kolektívne alebo hráčske. A v tomto šampionáte bolo vidno odhodlanie vyhrať, resp. potvrdiť víťazstvo z roku 2016. Zaslúži si to, lebo v 36 rokoch potvrdzuje, že je stále úplne inde, ako všetci ostatní.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts