BOLO BY ZAUJÍMAVÉ POROVNANIE, KOĽKO HRÁČOV SA ZRANILO POČAS ME VO FUTBALE A MS V HOKEJI, HOVORÍ GEJZA PULEN, KTORÝ TIPUJE FINÁLE TALIANSKO VS. ANGLICKO

author
3 minutes, 5 seconds Read
O prebiehajúcom podujatí EURO 2020, o tom, kto by mohol hrať finále, kto počas šampionátu najviac sklamal či prekvapil, sme sa rozprávali s bývalým brankárom Košíc, ale aj iných tímov, Gejzom Pulenom.
Myslíte, si, že EURO by mohlo dopadnúť tak, ako je to v článku, kde tipujeme finále Španielsko – Anglicko? Ako to vidíte vy? 
Článok je samozrejme veľmi reálny a vychádza z doterajších výkonov, formy jednotlivých mužstiev. Ja si osobne myslím, že vo finále sa stretnú Anglicko s Talianskom. Angličania podávajú veľmi dobre výkony, aj keď súperov mali papierovo slabších. Pôsobia sebavedomo, sú silní v obrane aj v útoku. Majú Sterlinga, Kanea a dalších skvelých hráčov. To isté sa dá povedať aj o Talianoch, kde ma najviac zaujali Insigne, stopérska dvojica Bonucci, Chiellini a brankár Donnarumma.
Ja si osobne myslím, že vo finále sa stretnú Anglicko s Talianskom.
Ako hodnotíte zápas Česka s Dánskom, ktorý bol poznačený množstvom zranení? 
Zápas Čechov trochu poznamenal rýchly gól po chybnom verdikte rozhodcu, kde po rohu zbytočne inkasovali. V horúcom počasí už ťažko dobíjali pevnú obranu Dánov, ktorí hrali veľmi rozumne a hrozili protiútokmi, vypracovali si ďalšie šance. Česi dobre naskočili do druhého polčasu, ktorý zaslúžene vyhrali, čo však na celkové víťazstvo nestačilo. Na jeden zápas bolo až priveľa zranení, hráči išli na doraz, bolo by zaujímavé porovnanie, koľko hráčov sa zranilo počas ME vo futbale a MS v hokeji.
Ktorý tím vás v doterajšom priebehu najviac prekvapil a čím?
Najviac asi Dáni a Česi. Dáni po vypadnutí Eriksena dokázali reštartovať a podávajú sympatické výkony. Česi herne veľmi dobre, to čo ukázali s Holandskom bolo pre mňa príjemným prekvapením, aj keď vysoký štandard podávali počas celého turnaja.
Často sa porovnávame s Čechmi, keďže sme boli jeden štát, a musím uznať, že Česi sú momentálne iný level. Veľmi dobre výkony podával aj naši južní susedia Maďari, ktorí v ťažkej skupine dokázali potrápiť všetky mužstvá, nezvládli opakovane záver zápasu, ale za výkony na hranici svojich možností boli víťazi pre svojich fanúšikov.
Často sa porovnávame s Čechmi, keďže sme boli jeden štát, a musím uznať, že Česi sú momentálne iný level.
Vypadli veľké tímy, ako Nemecko, Holandsko, Portugalsko, Francúzsko. Ktoré z týchto vypadnutí vás najviac prekvapilo?
Do finále sa môžu dostať iba dve mužstvá, takže skôr či neskôr zakopnú aj papieroví favoriti. Keď sa pozrieme na mená hráčov, Holandsko je veľmi silné, takže prehra s Čechmi bola určite prekvapením pre futbalovú verejnosť, napriek vylúčeniu de Ligta.
Nemecko je húževnaté turnajové mužstvo, ktoré nepodávalo počas ME optimálne, suverénne výkony ako sa od nich očakávalo. Zaslúžene nepostúpili.
To isté sa sa dá povedať aj o Francúzoch, ktorých som tipoval do finále. Hrali asi najlepšie zo spomínanej trojice, ale tak skúsené mužstvo musí zvládnuť záver zapasu so Švajčiarmi. Turnaj nie úplne vyšiel mladej hviezde Mbappemu.
Michal Albert, foto facebook FC Košice

Similar Posts