ZMENA MYSLENIA PRETEKÁROV ČI STRIKTNÉ REŠPEKTOVANIE PRAVIDLA O PRIAMEJ JAZDE

author
1 minute, 32 seconds Read

Tour de France sú fenomenálne preteky, ktoré slovenskí fanúšikovia zbožňujú najmä pre Petra Sagana, ktorému sa tu mnohokrát podarilo získaþ zelený dres. Tento rok je TDF aj o pádoch. Pýtali sme sa pretekárov i trénerov, ako tento fakt hodnotia a čo by navrhli, aby sa pádom zabránilo.

CK Olympik Trnava
Bohuslav Kujovič z klubu CK Olympik Trnava vidí riešenie pádov v legislatíve a jej vymáhaní. „Stačí aby RZ striktne dodržoval a postihoval pravidlo o priamej jazde pri šprinte. Prvý postih je presun na posledné miesto špurtujúcej skupiny, ďalej finančné postihy a nakoniec vylúčenie z pretekov pri obzvlášť nebezpečnej jazde,“ povedal s tým, že v hre je aj moderná technika.
Práve technika môže byť výrazne nápomocná. „RZ zbor má na veľkých pretekoch možnosti pozrieť si špurty z rôzných uhlov a aj z helikoptéry čo dáva možnosť objektívne posúdiť situáciu,“ doplnil člen klubu CK Olympik Trnava.

Prvý postih je presun na posledné miesto špurtujúcej skupiny, ďalej finančné postihy a nakoniec vylúčenie z pretekov pri obzvlášť nebezpečnej jazde.

Šk Cyklo-tour Sereď
Podľa Norberta Adamču staršieho sú pády bežné v rôznych oblastiach a situáciách. „Pády sú súčasťou nielen cyklistiky, ale aj života,“ povedal s tým, že riešenie by mohlo byť v hlave cyklistov. „Zmenil by som myslenie pretekárov, viac pokoja, pokory a nechcieť vyhrať za každú cenu. No to ja neviem ovplyvniť,“ doplnil člen
Šk Cyklo-tour Sereď. Aj mladučký cyklista Norbert Adamča ml. potvrdil, že pády sú bežnou súčasťou cyklistiky. „Pády sú normálne.“ (alb), foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts