SAMUEL PETRÁŠ: VERÍM CHALANOM, MAJÚ SVOJU KVALITU

author
1 minute, 36 seconds Read
S brankárom MŠK Žilina Samuelom Petrášom sme sa rozprávali o európskom futbalovom šampionáte. Verí, že zverenci Štefana Tarkoviča postúpia zo základnej skupiny, v ktorej sme už porazili prvého súpera spoza Vysokých Tatier 2:1.
Ako sa vám pozdáva skupina, v ktorej budú naši futbalisti hrať? Je postup z nej reálny?

Máme náročnú skupinu, ale je to hlavný turnaj, kde je nereálne vyberať si slabého súpera alebo ľahšiu cestičku. Verím chalanom, majú svoju kvalitu, môžu uhrať dobrý vysledok v každom zápase a bojovať o postup.

Ktorým tímom okrem Slovenska budete fandiť a prečo? 

Obľubený futbal hrajú pre mňa Španieli, ktorí sú však v našej skupine, ale dúfam že postúpia s nami do vyraďovacích fáz a budem môcť fandiť aj im. Určite to bude aj Česko, majú veľa zaujímavých hráčov. Určite si pozriem čo najviac zápasov ME a v každom si vyberiem niekoho komu fandiť.

Obľubený futbal hrajú pre mňa Španieli.
Na ktorý z predchádzajúcich ME si najviac spomínate a prečo?

Na predchádzajúce ME 2016. Hlavne preto, že som veľmi fandil Viktorovi Pečovskému, ktorý sa ako jeden z mála slovákov dostal na ME zo slovenskej ligy.

Hokejové MS poznačil Covid, bubliny a všetko s tým spojené, zaznamenali sme preto divoké výsledky. Očakávate výbuchy favoritov a prekvapenia odpisovaných aj na tomto futbalovom podujatí?

Rád fandím v niektorých zápasoch outsiderom a dúfam že bude veľa prekvapení aj na EURE. Futbal na vrchole je nesmierne vyrovnaný a detaily vo veľa zápasoch rozhodnú o víťazstve outsiderov.

Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts