DALIBOR TAKÁČ: PO KRÁSNOM GÓLE POGBU FRANCÚZI MENTÁLNE ULETELI

author
1 minute, 54 seconds Read

Futbalista fortunaligového MFK Ružomberok Dalibor Takáč zhodnotil EURO 2020 z pohľadu výsledkov, ktoré ho zaskočili pozitívne i negatívne. Pozrel sa aj na duel Česka s Dánskom, ktorý v českých, ale aj mnohých slovenských, fanúšikoch spôsobil veľký futbalový smútok. Negatívne ho prekvapili najmä úradujúci majstri sveta vo futbale.

 

Ktorý tím vás v doterajšom priebehu najviac prekvapil a čím?
Najviac ma prekvapila reprezentácia Švajčiarska, ktorá bez ohľadu na súpera hrala stále svoju hru. Hrali nebojácne, sebavedomia mali na rozdávanie a ukázali to najmä v zápasoch proti Francúzsku a Španielsku. Proti Španielom im chýbalo viac šťastia, ale myslím si, že do budúcna budu ešte lepší.
Ako hodnotíte zápas Česka s Dánskom, ktorý bol poznačený množstvom zranení? 
Myslím si, že ani jeden tím sa nevyhováral na zranenia, proste sa sústredili na jedno – postup. Dáni podali kvalitný výkon v defenzíve, nakopol ich veľmi rýchly gól po rohovom kope. Česko kontrolovalo hru, držalo loptu na svojich kopačkách, ale v prvom polčase im to nevyšlo. Do druhého polčasu pridali v tempe, dali gól vytvorili si pár šancí, ale prišlo mi ako by im ku koncu došli sily. Dáni výborne bránili a prechádzali do nebezpečných protiútokov, ktoré nevyriešili do gólov. Prial som to Čechom, ale Dáni si postup týmto výkonom zaslúžili.
Do druhého polčasu pridali v tempe, dali gól vytvorili si pár šancí, ale prišlo mi ako by im ku koncu došli sily.
Vypadli veľké tímy, ako Nemecko, Holandsko, Portugalsko, Francúzsko. Ktoré z týchto vypadnutí vás najviac prekvapilo?
Samozrejme najväčšie prekvapenie, čo sa týka vypadnutia, sú Francúzi. Po krásnom góle Pogbu Francúzi mentálne uleteli. Nevyužili brejkové situácie a húževnatí Švajčiari ich vytrestali. Pri Francúzsku sa potvrdilo jedno – tím je viac ako jednotlivec.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts