RIZIKÁ CELOPLOŠNÉHO TESTOVANIA SÚ VYŠŠIE AKO PRÍNOSY, POVEDALA HOVORKYŇA BSK

author
1 minute, 28 seconds Read

Členom Pandemickej komisie je aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja, ako aj ďalší predsedovia. Preto sme sa aj jednotlivých samosprávnych krajov pýtali, aký je ich postoj k stále aktuálne prebiehajúcemu celoplošnému testovaniu na COVID-19. Ako prvý reagoval Bratislavský samosprávny kraj.

„Dlhodobo tvrdíme, že testovanie sa malo robiť len tam, kde je to potrebné a určite nie celoplošne,“ povedala hovorkyňa BSK Lucia Forman s tým, že „riziká celoplošného testovania sú vyššie ako prínosy“.

Dlhodobo tvrdíme, že testovanie sa malo robiť len tam, kde je to potrebné a určite nie celoplošne.

Hovorkyňa BSK zároveň dodala, že za dôležité v boji s koronavírusom považujú vakcináciu. „Aktuálne sa sústreďujeme na očkovanie, pretože v tom vidíme zmysel a pomyslené svetlo na konci tunela. Očkovanie aktuálne predstavuje jedinú cestu ako s koronavírusom bojovať a môže nám pomôcť vrátiť sa späť k bežnému životu, ku slobode,“ doplnila s dôvetkom, že to je závislé aj od percenta zaočkovanosti medzi obyvateľmi.

Kraj sa snaži byť v tejto oblasti aktívny. „Preto sme zriadili Veľkokapacitné očkovacie centrum v priestoroch Národného futbalového štadióna a zároveň BSK očkuje aj v Poliklinike Karlova Ves. Spolu sme za osem týždňov zaočkovali už takmer 41000 ľudí,“ prezradila s tým, že číslo bude stále rásť. „Denne vieme zaočkovať 3500 ľudí, ale sme schopní dosiahnuť očkovaciu kapacitu aj 5-tisíc ľudí denne a približne 25-tisíc ľudí týždenne,“ uzavrela Lucia Forman, hovorkyňa BSK. Michal Albert, foto autor

Similar Posts