JAROSLAV NAĎ OZNÁMIL DÔLEŽITÚ SPRÁVU O ČERSTVOM ROZHODNUTÍ NATO

author
1 minute, 13 seconds Read

Minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti informoval o kroku, na ktorom sa dohodla Severoatlantická aliancia. NATO po  takmer dvadsiatich rokoch prítomnosti v Afganistane už nebude mať v tejto krajine vojská.

„Pred chvíľou skončilo mimoriadne zasadnutie Severoatlantickej rady s ministrami obrany a zahraničných vecí členských krajín NATO,“ informoval Jaroslav Naď s tým, že rozhodnutie prichádza vzhľadom k zlepšenej a stabilizovanej bezpečnostnej situácie v krajine.

„Za toto dlhé obdobie a zásluhou aj našich vojakov, je v krajine vytvorený funkčný mechanizmus na to, aby sme konečne mohli v oblasti hovoriť o relatívne bezpečnom stave,“ informoval šéf slovenského rezortu obrany a priznal, že udalosti v Afganistane si za tie roky vyžiadali aj mnoho ľudských životov.

„Môžem však povedať, že aj vďaka slovenským príspevkom v operácii sa podarilo zabrániť teroristickým skupinám získať v krajine útočisko,“ doplnil Jaroslav Naď s tým, že slovenskí vojaci budú sťahovaní „medzi 1. májom až 11. septembrom 2021“.

Aj vďaka slovenským príspevkom v operácii sa podarilo zabrániť teroristickým skupinám získať v krajine útočisko.

No Naď dodal, že stále budeme „podporovať národné bezpečnostné zložky Afganistanu tak, aby boli schopné zaručiť bezpečnosť oblastnej krajiny a obyvateľov“. (alb), zdroj FB Jaroslava Naďa., foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts