SME RODINA ŽIADA ODKLAD EXEKÚCIÍ A ĎALŠIE ŠTYRI BODY, INAK ODÍDU Z VLÁDNEJ KOALÍCIE

author
1 minute, 39 seconds Read

Po vypuknutí koaličnej krízy sa čakalo už len na stranu SME RODINA a jej predsedníctvo, ktoré malo rokovať o vlastných požiadavkách voči koaličným partnerom. Po týždni tak pred kamery a novinárov predstúpili predseda hnutia a podpredseda.

„Zatiaľ nám prechádzali v parlamente zákony,“ povedal predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár s tým, že urobí všetko pre to, aby NR SR fungovala takto ďalej, a to ďalšie tri roky. Preto koaličnú krízu chcú zažehnať už dnes. Dávajú si 5 podmienok. Ale nie personálnych. „Nič by sa nezmenilo, keby sme túto personálnu výmenu urobili,“ povedal s tým, že chápe postoj ľudí, ktorí už vidia, že politici sa iba hádajú. „Hnutie SME RODINA neprichádza so žiadnymi personálnymi požiadavkami,“ dodal s tým, že požiadavky sú len na pomoc ľuďom. „Hnutie SME RODINA má konkrétne požiadavky, ktoré bude požadovať od svojich partnerov,“ dodal s tým, že ak nebudú splnené, vystúpia z vládnej koalície.

Milan Krajniak vysvetlil, ktoré body budú žiadať. Analyzovali, „ktoré skupiny ľudí a v čom sú najviac postihnuté krízou a potrebujú pomoc“.

Následne minister práce, sociálnych vecí a rodiny vymenoval body, ktoré budú žiadať. Jedným z nich je presadenie jednorázovej sociálnej pomoci pre postihnutých krízou – teda o tzv. SOS-dotáciu, kde chcú pomôcť napríklad samoživiteľkám. Ďalej odklad splátok úverov, ale aj energií do 30. 6. 2021. Do rovnakého dátumu tiež žiadajú odklad výkonu exekúcií. Chcú tiež dofinancovať cestovný ruch a gastro do výšky 100 miliónov eur. „Po piate kovid balíček 5 respirátorov na osobu cez lekárne,“ povedal Krajniak s tým, aby sa každý človek mohol dostať k respirátorom „aj pomocou štátu“. (alb), foto ilustračná FB Borisa Kollára. 

Similar Posts