ZÁZRAČNÝ MLADÝ BRANKÁR BANSKEJ BYSTRICE BELÁNYI SA DOSTAL DO ZOSTAVY KOLA

author
2 minutes, 34 seconds Read

Brankár Banskej Bystrice Filip Belányi sa stal hráčom kola, v ktorom jeho Barani aj vďaka jeho čistému kontu porazili bratislavský Slovan na jeho ľade 3:0. Získal už druhé čisté konto v zápase najvyššej slovenskej súťaže a výrazne ho chváli aj tréner Teemu Poikonen. 

 

Ukázal sa v zápase v Žiline, keď ešte hosťoval v Leviciach. Levice s ním v bránke nedali šancu suverénovi súťaže a Belányi si pripísal dôležité čisté konto. Chytil až 56 striel Vlkov. Priam očaril hokejových odborníkov, ale aj svoj materský klub, HC´05 Banská Bystrica, ktorý si ho rýchlo stiahol naspäť. A dvadsaťročný gólman zrazu na lavičku posadil Ádama Vaya, ktorého prakticky v bránke úplne nahradil.

 

„Belányi vychytal víťazstvo Baranov v Trenčíne 2:1 a aj vďaka tomuto mladíkovi ako strážcovi pomyselnej hokejovej svätyne sa podarilo brať body aj proti Detve, ktorú zdolali po samostatných nájazdoch 3:2. No a Belányi sa za svoje výborné výkony dokonca stal hráčom týždňa a bol aj v all-stars zostave ostatného kola,“ napísali netky.sk s tým, že mladík sa ukázal už aj počas letnej prípravy. Zaskvel sa aj krásnym zákrokom v zápase proti Novým Zámkom.

Hokejovysvet.sk o vtedy o mladom Bystričanovi konštatoval, že sa perfektne zapísal aj po vstupe do Tipos extraligy, keď „v priemere inkasoval 1,46 gólu a mal 95,24 % úspešnosť zákrokov“.

 

Barani hrali dôležitý duel v Trenčíne, kde si Belányi pripísal 27 úspešných zákrokov a aj vďaka nemu vyhrali. Proti Podpoľancom dokonca vytiahol 33 zásahov, vďaka ktorým Holopupkári neprepasírovali puk za jeho chrbát. „Nadviazal tak na výkony z Levíc, kde v piatich štartoch mal 94,48 % úspešnosť zákrokov,“ píše hockeyslovakia.sk.

 Nuž a po viacerých výhrach, keď sa už prakticky stal jednotkou tímu a neraz ho chváli aj fínsky tréner Baranov Teemu Poikonen, sa zaskvel už aj zatiahnutím rolety v zápasoch najvyššej súťaže. Ten pocit predtým zažil v spomenutom zápase pod Dubňom, teraz dvakrát za sebou takto dominoval aj v najvyššej lige. Čisté konto zaznamenal v zápase s Nitrou a najnovšie aj na pôde silného bratislavského Slovana a právom sa dostal do zostavy kola. V súčasnosti má výborné čísla, medzi ktoré patrí priemer inkasovaných gólov na zápas v počte 2,23. Celkovo vo svojej kariére zaznamenal už 12 zápasov, keď nedostal ani jeden gól. (alb), foto hc05.sk, HC´05 TV

 

 Zdroje: https://www.eliteprospects.com/player/513355/filip-belanyi http://www.netky.sk/clanok/magickeho-mladika-na-ktorom-si-hokejovo-vylamali-zuby-aj-vlci-zo-ziliny-si-bystrica-vzala-naspat-a-nelutuje  https://www.hockeyslovakia.sk/sk/article/hokejovy-tyzden-v-spatnom-zrkadle-banska-bystrica-muzstvom-a-jej-brankar-belanyi-hracom-tyzdna

https://www.hokejovysvet.sk/clanok/51391/msj-mrzia-v-leviciach-vsak-ide-vsetko-idealne-hovori-filip-belanyi 

https://www.facebook.com/tiposextraliga/photos/a.2057210480991811/3781596088553233/

Similar Posts