PODĽA BLAHU PROKURÁTOR VIE, ŽE OBVINENIA VOČI ROSTASOVI A FICOVI STOJA NA VODE

author
2 minutes, 40 seconds Read

Dnes sa na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku uskutočnilo pojednávanie v prípade Rostas, ktorý sa mal citovaním národných dejateľov dopustiť trestného činu hodného snáď verejnej popravy. Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SMER-SD Ľuboš Blaha na facebooku pred chvíľou napísal o prerieknutí sa prokurátora Honza, a čo toto prerieknutie znamená v praxi. Honz totiž povedal, že „vyjadrenia, ktoré aktuálne stíha (Rostas, Fico), treba zaraziť v prvopočiatku, lebo máme zlú historickú skúsenosť, kam viedli niektoré názory v minulosti“.

Podľa Ľuboša Blahu je toto veľmi nebezpečné a môže to viesť k ďalšej vlne perzekúcií. „Toto Honzovo vyjadrenie znamená, že on dobre vie, že jeho obvinenia voči Tiborovi Rostasovi a Robertovi Ficovi, stoja na vode, ale zľahčuje to tým, že aj zjavne úplne legálne vyjadrenia treba riešiť už v prvopočiatku, lebo to môže viesť k nástupu totality,“ napísal Blaha na svojom ostro sledovanom facebooku s tým, že „toto je tak šialene široké interpretovanie extrémizmu, že vlastne Honz môže obviniť reálne 5,5 miliónov Slovákov“.

Toto Honzovo vyjadrenie znamená, že on dobre vie, že jeho obvinenia voči Tiborovi Rostasovi a Robertovi Ficovi, stoja na vode.

Známy bojovník proti fašizmu Ľuboš Blaha sa zastal šéfredaktora Zem&Vek Tibora Eliota Rostasa a Roberta Fica, ktorí obaja čelia trestnému stíhaniu za vyjadrenie postoja, resp. citovanie národných dejateľov. „Zoberte si kresťanstvo. V stredoveku a novoveku sa upaľovali bosorky a tvrdo prenasledovali neveriaci – znamená to, že máme ísť teraz stíhať kresťanov na Slovensku za ich vieru, lebo podľa Honzovej logiky to treba zastaviť už v prvopočiatku, aby to zase neskončilo inkvizičnými tribunálmi?“ napísal Blaha, ktorý sa považuje za marxistu.

Zoberte si kresťanstvo. V stredoveku a novoveku sa upaľovali bosorky a tvrdo prenasledovali neveriaci – znamená to, že máme ísť teraz stíhať kresťanov na Slovensku za ich vieru, lebo podľa Honzovej logiky to treba zastaviť už v prvopočiatku, aby to zase neskončilo inkvizičnými tribunálmi?

Podľa poslanca, ktorý kandiduje za SMER-SD na 11. mieste, sú tieto procesy veľmi nebezpečné. Dodáva, že sa to týka aj vlastenectva a slova národ, pričom tieto procesy sú tak absurdné, že pomaly sa začne stíhať za to, že niekto vlastní občiansky preukaz daného štátu. „Alebo vlastenectvo. Hitler zneužil myšlienku lásky k národu a dohnal Nemcov k vojne a masovému vraždeniu. Znamená to, že pôjdeme teraz stíhať každého, kto povie, že má rád svoj národ, lebo chceme už v prvopočiatku zabrániť tomu, aby to neskončilo nacizmom? Cítite, aká je Honzova logika absurdná a nebezpečná?“ doplnil v statuse milovník Che Guevaru, ktorý najnovšie na pulty kníhkupectiev dostal pokračovanie knihy svojich statusov. (alb),

zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2482078825364015?__tn__=K-R

Foto ilustračné: pixnio.com

Similar Posts