KOMUNISTICKÁ STRANA SLOVENSKA NEZOHNALA VOLEBNÚ KAUCIU 17-TISÍC EUR, PARLAMENTNÝCH VOLIEB SA TAK NEZÚČASTNÍ

author
2
3 minutes, 29 seconds Read

Voľby v tomto dekadentnom kapitalizme nie sú slobodné, hovorí člen vedenia KSS Jalal Suleiman v rozhovore pre KĽÚČ OD…

Jalal Suleiman (vľavo) v rozhovore so šéfredaktorom KĽÚČ OD M. Albertom

Prečo sa KSS nezúčastní parlamentných volieb?
Formálny dôvod prečo KSS nejde do týchto volieb, za takmer storočnú históriu, sú peniaze. Kaucia 17 000 eur, ktorú svojho času práve KSS v NR SR podporila, nám tentokrát robila problém. Je to smiešne, ale je to fakt. Smiešne, že za vytvorenie tejto prekážky hlasovali naši zástupcovia v NR SR v období medzi 2002 – 2006. Smiešne je, že pre politickú stranu, ktorá tu vládla a zbavovala Slovákov chudoby, viedla štát, ktorý rozštiepil atóm a zabezpečil energetickú a potravinovú sebestačnosť, sa toto stáva problémom, čo je tragické a smiešne. Vedeli sme, že ideme do volieb do NR SR. To nie sú predčasné voľby a predsa sme zlyhali! Ide tu o ľudské zlyhanie, s ktorým si musíme vedieť poradiť! KSS má funkčné orgány na regionálnej ako aj na celoštátnej pôsobnosti a tento problém spracuje, vyrieši a opäť bude bojovať o dôveru pracujúcich, o bežných ľudí na Slovensku.

Smiešne je, že pre politickú stranu, ktorá tu vládla a zbavovala Slovákov chudoby, viedla štát, ktorý rozštiepil atóm a zabezpečil energetickú a potravinovú sebestačnosť, sa toto stáva problémom, čo je tragické a smiešne.

Môžeme hovoriť o slobodných voľbách, keď štát voľby neslobodne obmedzuje pre tie strany, ktoré nezoženú likvidačnú čiastku 17 000 eur?
O neslobodných voľbách môžeme hovoriť nielen v súvislosti s kauciou. Voľby v tomto dekadentnom kapitalizme nie sú slobodné, lebo v nich politické peniaze zohrávajú hlavnú úlohu. Slobodná je iba súťaž, kde súperia dve dievčatá na pieskovisku, ktorá postaví krajší hrad. Všetko ostatné je pod primitívnym vplyvom kapitálu.

Voľby v tomto dekadentnom kapitalizme nie sú slobodné, lebo v nich politické peniaze zohrávajú hlavnú úlohu.

Nemohla vám pomôcť napr. KSČM? Nejakou pôžičkou, alebo niečím podobným, čo zákon umožňuje?
Zákon neumožňuje pomoc zo zahraničia. A koniec koncov strana, ktorá je odkázaná na pomoc zo zahraničia či pomoc tretích strán, nemôže byť stranou ľudu! Treba si taktiež uvedomiť, že síce s KSČM máme nadštandardné vzťahy, ale už dlho sme dva samostatné štáty.

Keďže KSS nebude kandidovať, bude vyzývať svojich voličov na voľbu inej strany? Ak áno, ktorej?
O tejto otázke osoby, od predsedu až po bežného člena, nerozhodujú. Rozhodujú orgány KSS – predsedníctvo a ÚV. Táto otázka je dnes nesmierne dôležitá. Chcem však dodať, že na žiadnej kandidátke politických strán, ktoré kandidujú v týchto voľbách, nie je žiadny predstaviteľ KSS. Na kandidátkach iných strán sú takí, ktorých KSS vylúčila zo svojich radov pre ich sabotážnu činnosť. Tí nás absolútne nezaujímajú.

Sú hodnoty, ktoré sa dajú považovať za nadčasové. O tieto sa budeme biť, bez ohľadu na to, kedy voľby budú.

Čo pred ďalšími voľbami? Sú tu čoskoro, veď čas letí rýchlo. Isto plánujete účasť vo voľbách do miestnych samospráv.
Ďalšie voľby môžu byt o rok alebo o štyri roky. Sú hodnoty, ktoré sa dajú považovať za nadčasové. O tieto sa budeme biť, bez ohľadu na to, kedy voľby budú. Strana sa potrebuje konsolidovať a viac angažovať v ženskom, mládežníckom a odborovom hnutí. Toto všetko nás čaká v najbližšom období!

PhDr. Michal Albert, PhD.

 

Foto: Nicole Blankenship, archív KĽÚČ OD a print screen www.kss.sk 

Similar Posts

2 Comments

  1. avatar
    Olina Dúžeková says:

    Pavol G . Nerozumiem,ako si prišiel na nato,že sú komunisti úbohí !Asi ich máš veľmi zle preštudovaných ! Ty si videl ,že Gottwald sa obrátil ? Tak sa tras !

Comments are closed.