HVIEZDA, KOSÁK A KLADIVO – NEBOJTE SA ICH POUŽÍVAŤ, EURÓPSKY SÚD UŽ DÁVNO ROZHODOL, ŽE SMIETE, NAPÍSAL BLAHA, KTORÝ ZAVTIPKOVAL AJ O HEINEKENE

author
1 minute, 59 seconds Read

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ľuboš Blaha sa najnovšie pustil do tých, ktorým prekáža jeho oslovovanie súdruh, pozdrav Česť práci či symbolika červenej hviezdy, kosáka a kladiva. Zavtikoval dokonca aj o pive Heineken, ktoré má v logu červenú hviezdu.

Blaha je presvedčený, že používanie takýchto symbolov je úplne v poriadku. „Kosák, kladivo a červená hviezda sú symboly robotníckeho hnutia. Značia spoločný boj robotníkov a roľníkov proti kapitalizmu a jeho nespravodlivostiam,“ píše na svojom ostro sledovanom facebookovom profile. Podľa milovníka Che Guevaru a kubánskej revolúcie sú „symbolom zápasu chudobných ľudí za lepší svet, ktorý má byť socialistický a skutočne demokratický. Len idiot ich môže chápať ako obhajobu zločinov akéhokoľvek režimu“.

Kosák, kladivo a červená hviezda sú symboly robotníckeho hnutia. Značia spoločný boj robotníkov a roľníkov proti kapitalizmu a jeho nespravodlivostiam.

Poslanec za stranu SMER-SD pripomína, že u našich južných susedov bol niekedy zákon, ktorý zakazoval komunistické symboly. „Dokonca za to jedného ľavicového politika aj odsúdili. Dal to na Európsky súd pre ľudské práva a ten rozhodol, že Maďarsko musí tento zákon zrušiť, politika odškodniť a prestať šliapať po slobode prejavu. Pretože neexistuje priama súvislosť medzi ľavicovými symbolmi ako červená hviezda a ospravedlňovaním totality,“ doplnil s tým, že nakoniec tento zákon už v Maďarsku nie je a taktiež, že nikto – okrem Hitlera – za komunistické symboly nikoho neodsúdil.
Blaha svoj status uzavrel aj reklamou na pivo, ktoré je jedným z najväčších sponzorov futbalovej Ligy šampiónov, v ktorej on fandí Tottenhamu a zúčastnil sa osobne aj na ostatnom finále Liverpool FC – Tottenham Hotspur. „Takže, priatelia a súdruhovia, nebojte sa používať symboly kosáka s kladivom či s červenou hviezdou. A ak máte chuť, kľudne si kúpte aj pivo Heineken, nebojte, nepropagujete tým totalitu, aj keď Heineken má v symbole červenú hviezdu. Je to všetko v poriadku,“ uzavrel Ľuboš Blaha.

(alb), foto ilustračné: http://www.heinekenslovensko.sk/ a https://untappd.com/b/heineken-heineken/5860

zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2409468405958391?__tn__=K-R 

Similar Posts