LAMPER O ÚDERE OD VERSTEEGA: DOSTAL SOM PO OKU A JA SI Z TOHO NIČ NEROBÍM

author
3 minutes, 17 seconds Read

Úradujúci slovenskí hokejoví šampióni v nedeľu (14. 4.) mohli v prípade výhry na nitrianskom ľade spečatiť zisk tretieho majstrovského titulu. Banská Bystrica dokázala zápas s húževnatým súperom dotiahnuť až do samostatných nájazdov, kde to už býva lotéria.

Po prvých sériách to bolo naklonené na stranu Baranov a na námestí SNP v metropole Slovenského národného povstania už fanúšikovia kričali „My sme majstri no a čóóó, Iskra majstrom jééé i By a By a Bystrica“ a chystali sa otvárať šampanské. Nakoniec sa v štvrtom zápase šťastie usmialo na hokejistov Nitry. Barani však vedú 3:1 a v utorok sa pred domácim publikom pokúsia zdvihnúť nad hlavy trofej Vladimíra Dzurillu.

 

Lamper počas minuloročných osláv so zlomenou rukou.

VERSTEEG MU ŽILY NETRHÁ

Vo štvrtom finálovom zápase si akoby špeciálne na útočníka Banskej Bystrice PATRIKA LAMPERA posvietil Mitch Versteeg. Neraz boli v sebe, absolvovali množstvo osobných súbojov, strkaníc na ľade. Nebezpečný zákrokom bol najmä úder, pri ktorom ruka nitrianskeho obrancu smerovala do Lamperovej tváre, za čo si brat slávnejšieho Krisa Versteega odsedel dvojminútový trest. Lamper si z tejto situácie nič nerobí a hodnotí to športovo. „Nič. Normálne. Je to zápas. A tam nikto nehľadí na nikoho,“ povedal s tým, že tento zákrok pre neho neznamená absolútne nič a nebude si ho donekonečna premietať pred očami. „Dostal som po oku. A ja z toho nič nerobím, to je proste hokej a ide sa ďalej,“ zdôraznil 26-ročný hokejista, ktorý si pred rokom – v tíme bratislavského Slovana – zahral aj v druhej najlepšej lige sveta – ruskej KHL.

 

MAJÚ TO VO SVOJICH RUKÁCH
Z výkonu banskobystrických baranov bolo cítiť, že nechcú dopustiť situáciu spred roka, keď tiež podobne vyhrávali nad Trenčínom v sérii 3:0, no štvrtý krok sa im podaril urobiť až v poslednej možnej chvíli, pretože zverenci Petra Oremusa dokázali vyrovnať priepastný náskok. Napriek veľkej snahe rozhodnúť v tohtoročnom finále už v zápase číslo 4, sa to Lamperovi a jeho spoluhráčom nepodarilo. Slovenský reprezentant však z toho nerobí tragédiu. „Dali o gól viacej ako my, proste… Nič sa nedeje, sme na tom dobre,“ dodal optimisticky pred utorkovým (16. 4.) pokusom spečatiť zisk tretieho titulu pre mesto pod Urpínom.

Nič sa nedeje, sme na tom dobre.

LAMPER, LANTOŠI A BUČEK NA MS?
Lamper svojimi húževnatými výkonmi ukázal veľké spestrenie v národnom tíme, predovšetkým duel s ruskými hokejistami na olympijskom turnaji bol ukážkou jeho hokejových predností. Na minuloročné majstrovstvá sveta sa pre zranenie práve vo finálovom zápolení do zostavy Graiga Ramsaya nedostal, teraz by mu nemalo nič stáť v ceste a pošuškáva sa, že banskobystrický odchovanec je vážnym ašpirantom na oblečenie si národného dresu na domácom svetovom šampionáte. Hráč s číslom 63 na drese na to teraz absolútne nemyslí a plne sa koncentruje na úspešné dokončenie klubovej sezóny. „Zatiaľ som tu a to ešte neriešim. Proste sezónu mám ešte tu. A čo bude po sezóne, to bude po sezóne,“ povedal so stoickým pokojom. Je však presvedčený, že budúcnosťou Slovenska sú práve mladí priebojní hráči, akými sa ukazujú napríklad Lantoši a Buček v tíme Corgoňov. „Tak hrajú dobre, sú to mladí, rýchli chalani, čiže určite áno,“ uzavrel banskobystrický útočník.

M. Albert, foto autor

Similar Posts