JURZYCA REAGUJE NA TOMÁŠA: SAS NAVRHOVALA SKORŠÍ ODCHOD DO DÔCHODKU TAKÝM SPÔSOBOM, ABY NA TO NEDOPLATILI CELÉ GENERÁCIE

author
1 minute, 29 seconds Read

Len diletanti zo SaS môžu tvrdiť, že stropom riešime to, čo bude o 30 rokov, povedal dnes (29. 3.) poslanec SMER-SD Erik Tomáš vo vyhlásení k zákonnému určeniu veku odchodu do dôchodku na 64 rokov. „Určite som hovoril, že efekty budú aj krátkodobé,“ reagoval bývalý minister školstva a súčasný podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Eugen Jurzyca z opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS).

Erik Tomáš sa zároveň vyjadril, že ak by na budúci rok ženy s tromi a viacerými deťmi pracovali za stavu pred zastropovaním dôchodkov, už by pracovali dlhšie. Tímlíder SaS pre verejné financie mu oponuje, že liberálom prekáža znižovanie čiastky penzií, čo podľa nich takouto právnou úpravou hrozí. „SaS navrhovala skorší odchod do dôchodku takým spôsobom, aby na to nedoplatili celé generácie dôchodcov zúfalo nízkymi dôchodkami,“ dodal poslanec najsilnejšej opozičnej strany s tým, že „čím dlhšie bude Robert Fico vládnuť a plytvať peniazmi, tým dlhšie budú ľudia čakať na dôstojné dôchodky“.
V súvislosti s ústavným zákonom o zastropovaní dôchodkového veku predseda najsilnejšej vládnej strany a bývalý premiér odmieta novinové titulky v znení, že poslanci obrali ľudí o dôchodky. „Oznamujem všetkým, že klamú, ak hovoria o tom, že dôchodky sa budú krátiť,“ povedal Robert Fico a doplnil ho minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter s tým, že práve ak bude SMER-SD pri moci, garantujú, že dôchodky budú vyplácané v zmysle právnych predpisov.
M. Albert, foto ilustračné pixnio.com

Similar Posts