MISTRÍK UROBIL NAJVÄČŠIE PREKVAPENIE PREZIDENTSKÝCH VOLIEB. ODSTÚPIL Z BOJA V PROSPECH ČAPUTOVEJ

author
1 minute, 39 seconds Read

Zuzana Čaputová sa dnes (26. 2.) výrazne priblížila k funkcii prezidentky Slovenskej republiky. Šance na zvolenie jej výrazne narástli po tom, ako sa doteraz jeden z favoritov volieb Robert Mistrík vzdal v jej prospech.

Stalo sa tak napriek tomu, že Mistrík sebavedomo vyhlasoval, že on má najväčšiu podporu a očakáva vzdanie sa Čaputovej v prospech nej. Pridal sa k nemu aj líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič, ktorý podporil Mistríka. Kandidát strany SaS, ktorý sa pasoval do role občianskeho kandidáta argumentoval prieskumami verejnej mienky, podľa ktorých má aj v prípadnom druhom kole väčšiu šancu na porazenie konkurencie než Čaputová. Kandidátke Progresívneho Slovenska na najvyšší post v štáte sa snažil pomôcť aj aktivista a video-blogger Rudolf Vasky, ktorý ľudí vyzýval, aby v prípade, že budú dopytovaný prieskumnou agentúrou, fiktívne označili za ich voľbu práve Čaputovú. Mistrík 26. 2. 2019 vyhlásil, že sa vzdáva v prospech kandidátky Progresívneho Slovenska.

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 16. 3. 2019. V prípade, že žiaden kandidát nezíska 50 percent plus jeden hlas, uskutoční sa druhé kolo, do ktorého postúpia dvaja najsilnejší kandidáti. Podľa prieskumov si to dva týždne po prvom kole mali rozdať práve odstupujúci Mistrík s kandidátom SMER-u Marošom Šefčovičov. Je však reálne, že v hre sú už nové prieskumy, ktoré pasujú do druhého kola práve Šefčoviča s Harabinom. A preto, aby nikto z pravicových kandidátov nezostal mimo, rozhodol sa Mistrík pre krok, ktorý po jeho suverénnych vyjadreniach o neodstúpení, čakal málokto. Podľa agentúry Pegas je na prvom mieste volieb sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin. Práve toho chce prakticky celé rôznofarebné politické spektrum odstaviť.

(alb), foto mistrik-2019.sk

Similar Posts