ŠPORTOVÁ ÚROVEŇ LIGY BY IŠLA HORE, HOVORÍ O MOŽNOM ROZŠÍRENÍ LIGY O POĽSKÉ TÍMY KAPITÁN GKS TYCHY

author
2 minutes, 17 seconds Read

Slovenská najvyššia hokejová súťaž túto sezónu zažíva novinku v podobe účasti maďarských tímov Budapešti a Miškovca. V minulosti sa hovorilo aj o možnej účasti poľských tímov a vytvorení nadnárodnej súťaže. Podľa kapitána poľských majstrov GKS Tychy Michała Kotlorza by to zvýšilo atraktivitu našej ligy. Viacej nám povedal po turnajovom zápase s Banskou Bystricou, ktorý slovenský majster vyhral 6:2.

S Košicami ste dosiahli prekvapenie, bol to výsledok už 5:1. Čo bolo najdôležitejšie v tomto zápase?
S Košicami sme už tento rok hrali zápasy. Tam sme dosť vyhrávali vysoko a nakoniec sme prehrali v predĺžení. Tiež sme videli, že s nimi môžeme hrať, takže ten zápas nám dobre vyšiel. Neskôr znovu na konci chvíľka nepozornosti a strelili nám rýchle dva góly. Ale myslím si, že ten zápas, mimo momentov v tretej tretine, že to bol najlepší zápas tohto turnaja, takže s tým môžeme byť spokojní. Určite sa musíme pozerať ďalej na tie lepšie tímy, ako Banská Bystrica a porovnávať sa s nimi.

Možno ste spozorovali, že v slovenskej lige budú hrať maďarské tímy MAC Budapešť a Jégesmedvék Miškovec. V minulosti sa hovorilo o tom, že poľské tímy by tiež mohli v slovenskej lige zahrať. Myslí sa teraz na to? Pretože podľa mojej mienky minimálne Tychy hrali tak dobre a určite lepšie ako tie maďarské tímy. Že bolo by načim dostať aj niektoré poľské tímy do našej ligy.
Samozrejme, že áno. Myslím, že je to veľmi dobrý nápad. Vplývalo by to na atraktivitu celej ligy, tímov. Športová úroveň by tiež išla hore. Že by 2, 3, 4 tímy prišli do tejto ligy. Pre nás by to bolo tiež atraktívnejšie. Všetky zápasy by boli vyrovnané a na dobrej úrovni. Nie tak, že prvé štyri tímy hrajú na dobrej úrovni a sú aj zápasy, kde je to už ľahšie. Úroveň hráčov vtedy nejde hore. Myslím, že pre fanúšikov by to bolo tiež atraktívne. Myslím, že pre hráčov je to tiež veľmi dobrý nápad.

Je to teraz aktuálne? Hovorí sa o tom?
Neviem, ako tí aktéri teraz k tomu pristupujú. Verím, že rozhovory o tom sa vrátia a že v najbližšom čase možno k niečomu takému dôjde.

(alb), foto autor

Similar Posts