ČÍM BYSTRICKÍ BARANI ŠOKOVALI IVANA DROPPU?

author
1 minute, 30 seconds Read

Bývalý hráč Chicago Blackhawks IVAN DROPPA je v súčasnosti asistentom trénera v Banskej Bystrici. V tíme slovenský šampiónov ho prekvapila rodinná atmosféra, ktorú považuje za základ úspechu.

Pre odchovanca HK 32 Liptovský Mikuláš, z ktorého si ho pred sezónou stiahli Banskobystričania, je dôležitou súčasťou tímu Dana Cemana práve perfektný kolektív. „Samozrejme, organizácia je super. Ale čo ma prekvapilo, že proste ten tím je ako jedna veľká rodina. Čo je super, čo je základ toho, že Bystrica uspela predtým a základ toho, aby sme uspeli znova,“ povedal Droppa s tým, že pri takomto mužstve nie je dôležité ako sú poskladané formácie. „Ja osobne si myslím, že máme mužstvo tak nastavené, že je úplne jedno, kto v ktorom útoku bude hrať. Hlavné je, aby všetci robili pre mužstvo a pre to, aby sme ten výsledok urobili ako tím a nie ako jednotlivci,“ prezradil a dodal, že individuálne štatistiky sú dôležité, ale nie najdôležitejšie. „Samozrejme, vždy niekto dá gól, vždy niekto prihrá, vždy niekto môže zavariť, ale proste sme tu na to, aby sme chlapcov dali dokopy ako tím,“ uzavrel bývalý hokejista Košíc, Chicaga, Norimbergu, Kasselu či pražskej Slavie počas Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene.
V súčasnosti je v tíme Dana Cemana, ktorý do sezóny vstúpil s kolísavými výkonmi, vidieť snahu o nájdenie ideálnych formácií. Takmer čo zápas, to iná zostava. Trénerská trojica Ceman – Droppa – Kostúr hľadajú optimálne zloženie tímu.
(alb), foto autor

Similar Posts