Najlepší brankár Vikingov dnes stráži svätyňu Orla z Rimavskej Soboty. KĽÚČ OD bývalého reprezentačného brankára Karola Križana

author
2 minutes, 27 seconds Read

Podľa bývalého brankára Karola Križana, ktorý chytal aj v drese s dvojkrížom na hrudi, je trend v reprezentácii nastavený dobre. Je presvedčený, že úspechy neprídu zo dňa na deň, a preto sa aj fanúšikovia musia obrniť trpezlivosťou a žičlivosťou.

Držiteľovi troch medailí z najvyššej slovenskej súťaže sa páčila predovšetkým hra Slovákom proti ruským zverencom Olega Znaroka. „V prvom zápase bola bojovnosť, obetavosť, bolo tam všetko. Myslím, že ľudia, ktorí to teraz nastolili, tak idú dobrou cestou, takže treba trochu trpezlivosti a prinesie to svoje ovocie,“ prezradil s tým, že slovenská nátura je žiaľ nastavená na úspechy, ktoré musia prísť okamžite. „Je potrebné ísť aj trochu s pokorou a trpezlivosťou. Krôčik po krôčiku kráčať ďalej a bude to dobré, myslím si,“ prezradil majster švédskej ligy s tímom MoDo, ktorý v súčasnosti chytá za druholigovú Rimavskú Sobotu. Gemerský červený dres mu učaroval natoľko, že by na dobré výkony rád nadviazal aj v nasledujúcej sezóne. „Uvidíme, rád by som pokračoval, zdravotne som na tom dobre, takže pokiaľ budú mať záujem, tak by som chcel,“ netají bývalý najlepší brankár švédskej hokejovej ligy. Práve na obdobie strávenom v krajine Vikingov si spomína veľmi rád. „Sem-tam si človek spomenie, jasné. Kariéra ešte neskončila úplne, ale už sa blíži ku koncu, je skoro na konci, tak človek si vždy tak spätne pospomína na tie pekné veci, niekedy aj na tie zlé,“ dodal bronzový medailista z MS do 20 rokov z roku 1999. So svojou kariérou je spokojný, no mrzí ho, že sa nepodarili ďalšie kontrakty v kvalitných európskych ligách. „Myslím si, že keď sa obzriem dozadu, tak to bolo slušné. Samozrejme som mohol urobiť ešte viac, väčšie úspechy, ale už je vlastne po tom. Som rád, že to celé takto dopadlo, aj keď škoda, že som možno nehral ešte nejaký rok-dva navyše niekde v zahraničí,“ zaspomínal. Brankár s číslom 60 na drese okrem pôsobenia v najnižšej slovenskej súťaži prispieva k rastu slovenských nádejí na strážcov svätýň. A práve pre túto zaneprázdnenosť mu nezostáva čas na sledovanie duelov z NHL, prípadne slovenskej extraligy. „Keďže trénujem brankárov dorastencov a juniorov v Liptovskom Mikuláši, tak sledujem skôr ich. A hlavne gólmanov. A na druhej strane až tak voľného času nemám, takže nemám si kedy pozrieť hokej v televízii,“ uzavrel bývalý brankár Zvolena, Martina, švajčiarskeho Ambri-Piotta či Liptovského Mikuláša, v ktorom debutoval ako 16-ročný. (alb)

Similar Posts