Futbalový odborník z Kostariky by chcel v Česku štadión s menom Národ sobě

author
1 minute, 26 seconds Read
Je bývalým futbalistom a súčasným trénerom. Jeho druhým domovom je Kostarika, kde futbalovo pôsobil mnoho rokov. Rozprávali sme sa o blížiacich sa majstrovstvách sveta vo futbale s Janom Hájkom, futbalovým trénerom, ktorý na vlastnej koži spoznal kostarické futbalové prostredie a Kostarike bude aj fandiť.
Pán Hájek, komu budete fandiť na MS v Qatare?

Vzhledem k tomu, že moje druhé občanství je kostarické, budu fandit Kostarice a dále Brazílii.

Ktoré tímy majú podľa vás najväčšiu šancu vyhrať tento šampionát?
Věřím ve finále Brazílie vs Francie.
Na ktorých futbalistov ste najviac zvedavý?
Co se týká hráčů, jsem zvědavý, zda Ronaldo překoná krizi, tedy spor s Manchesterem, zda jej to psychicky neovlivní a na výkon hráčů jako Messi, Neymar, Benzema a Lewandowski.
Qatar ponúka šampionát na špecificky krásnych štadiónoch. Ktorá myšlienka štadiónu sa vám páči najviac?
Idea Kataru, obecně, darovat určité části některých stadiónů na rozvoj sportu doma i ve světě, dále stadion Lusail bude upraven tak,vze tam bude škola, obchodní centrum, zdravotní zařízení atd.
Hrať sa bude aj na štadióne v tvare beduínskeho klobúka, alebo na štadióne vytvorenom zo stoviek kontajnerov. Ak by raz Slovensko chcelo postaviť štadión pripomínajúci niečo naše, čo by to mohlo byť?
Něco typické pro Slovensko? Těžko říct. Krásně barevný stadión s mnoha hřišti pro mládež. Pro Česko krásný stadion se jménem Národ sobě.
Michal Albert, foto ilustr. Unsplash.com

Similar Posts