Adam Ružička zažiaril v Miami, svojmu Calgary pomohol poraziť Panterov dvomi gólmi a asistenciou

author
2 minutes, 30 seconds Read

Po tom, ako sa slovenský hokejový útočník v službách tímu NHL Calgary Flames Adam Ružička konečne dostal dlhodobejšie do zostavy trénera Suttera, zažíva v prvom útoku výbornú pasáž svojej kariéry. Pred zápasom na Floride mal na svojom konte dva góly a tri asistencie. To, že v Miami to bude večer Adama Ružičku naznačila už 15. minúta a 13. sekunda.
„Hostia presilovku využívajú a idú do vedenia. ADAM RUŽIČKA sa rozhodol pre strelu z ľavého kruhu a puk poslal presne pod lapačku domáceho brankára. Ten si na puk siahol, ale vyraziť ho nedokázal,“ píše nhl.cz s tým, že asistencie pri tomto zásahu si pripísali Noah Hanifin a Nikita Zadorov. V čase 20:50 sa úlohy vymenili a na gól Nikitu Zadorova prihrával zase slovenský reprezentant. Už to bolo pre neho 1+1 a dva kanadské body. To však nebolo všetko z večera mladíka z krajiny medzi Tatrami a Dunajom.

Čas 32:58 patri opäť mladíkovi s číslom 63 na drese, ktorý sa dlho nevedel presadiť v tíme trénera Sutera, ktorý zväčša rád uprednostňuje veteránov. „Hostia idú späť do vedenia. Po vyhranom buly strieľal ihneď ADAM RUŽIČKA a puk skončil za prekvapeným gólmanom Floridy,“ opisuje nhl.cz a dodáva, že Ružičkovi prihrával Elias Lindholm.

Calgary Flames napokon zápas vyhrali po samostaných nájazdoch v pomere 5:4 a šancu ukázať sa v tejto disciplíne dostal aj  Ružička, ale tretí gól už nepridal. Adam má skvelú formu, dostal sa do prvého útoku v tíme tvrdého a starších hráčov preferujúceho trénera Plameňov Daryla Sutera. Ten sa po sérii neuspokojivých výkonov Calgary rozhodol zo zdravého nehrajúceho náhradníka Adama Ružičku urobiť rovno elitného útočníka. Ten sa mu odvďačil hviezdnou nocou v Miami. Prekonal aj mediálne sledovaný súboj Tkachuka z Floridy, ktorý bol vymenený práve z Calgary a do tímu z Alberty naopak smerovali dovtedy floridskí Panteri Weagar a Huberdeau. Práve posledne menovaný dal jeden z dvoch gólov Calgary v samostaných nájazdoch a vítazný zásah pridal Anderson.

Adam Ružička za 3 body (2+1) bol právom vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Spolu má už na svojom konte 8 kanadských bodov za 4 presné zásahy a rovnaký počet gólových prihrávok. Calgary sa nachádza z 18 bodmi uprostred tabuľky Západnej konferencie NHL.

Michal Albert, zdroj nhl.cz, foto ilustr. Unsplash.com

Góly Adama Ružičku nájdete na týchto odkazoch: https://fb.watch/gVczjuesC6/

https://fb.watch/gVdly0i_PA/

Asistenciu nájdete na tomto odkaze: https://twitter.com/HockeyDaily365/status/1594090179744378880?s=20&t=oSZAYBcNG7GYceGIdDqWlQ

Similar Posts