Igor Matovič píše, že učitelia sú vyslobodení zo zajatia od ministra školstva

author
1 minute, 19 seconds Read

Jednou z podmienok SaS na zotrvanie v koalícii malo byť aj zvýšenie platov učiteľov. A Igor Matovič ako minister financií dnes na sociálnej sieti oznámil, že učitelia už nebudú v zajatí ministra školstva za SaS Branislava Gröhlinga.

„Presne tak, ako pri Rodinnom balíčku, sme si museli povedať, že problém s platmi učiteľov musíme vyriešiť bez kolegov SaS, ktorí zvyšovanie platov učiteľov 3-krát na vláde zablokovali,“ napísal Matovič s tým, že ide o  výsledok poctivých kolektívnych vyjednávaní. „Platy učiteľov vzrastú za 14 mesiacov až o 26,9% – len v priebehu budúceho roku o 23,2%! K tomu navyše 500 eur ešte tento rok vo výplate za august,“ napísal Igor Matovič s dôvetkom, že jeho cieľom bolo zvýšiť už od 1. 7., a to o 10 %, ale „minister školstva hlasujúci proti zvýšeniu platov učiteľov, to je naozaj svetový unikát“.

Matovič vraví, že by vtedy išlo o vyššiu sumu ako 500 eur, no SaS nevedeli zlomiť.

Poďakoval sa aj všetkým ľuďom, ktorí platia dane. „My nekradneme, šetríme, podvodníkom ideme po krku … a tak môžeme učiteľom garantovať historicky najvyššie zvýšenie platov,“ uzavrel Matovič s tým, že „ostatní zamestnanci štátnej správy a vo verejnej službe tiež získajú 500€ plus 21,2% valorizáciu v priebehu 14 mesiacov“. (alb), zdroj FB Igora Matoviča, foto ilustr. screen z akcie vo Francúzsku, FB Igora Matoviča

Similar Posts