Robert Kaliňák dostal zaujímavú esemesku. Čo v nej bolo?

author
3 minutes, 39 seconds Read

Rozprávali sme sa s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, nielen o zlej sociálnej situácii a predpokladu, že september bude horúci aj z pohľadu tvrdých odkazov ľudí smerom k vláde. Ale aj o situácii, keď sa ľudia Roberta Kaliňáka bežne pýtajú, prečo sa pri rôznych kauzách viacej nebránil. A podal na to veľmi jednoduchú a logickú odpoveď. Spomenul aj zaujímavú esemesku, ktorá mu tieto dni prišla. Exminister vnútra a bývalý podpredseda strany Smer-SD Robert Kaliňák.

Ľudia vás bežne zastavujú a v jednom z rozhovorov s ľuďmi ste povedali, že boli ste za toho zlého politika. Ale na rôznych podujatiach to až tak nevyzerá, že ste boli za zlého.

Máte vždy na výber, že sa budete venovať tomu, čo píšu noviny a potom neurobíte nič, alebo budete hlavne robiť a nemáte čas bojovať s médiami, ktoré na vás hádžu veci, ktoré nie sú pravda a nemáte čas s nimi bojovať. Ja som si vybral tú cestu, aby sme mali výsledky a potom, samozrejme, sa nabalia všetky veci, ktoré by ste mali pomaly stráviť 12 hodín zo dňa, aby ste všetky pravidelne vyvracali. Ja som včera dostal takú jednu esemesku, kde boli spísané mnohé body, ktoré mal Smer zle robiť, z toho 80 percent boli veci, ktoré sa dajú vyvrátiť len tým, že budete stále na internete. Čiže neviem, čím je to dané, že protivníci musia bojovať tým, že nehovoria pravdu, či už je to tým, že nemajú výsledky, alebo nevedia ľuďom pomôcť, nechcú ľuďom pomôcť, ale tu máte odpoveď na to, že ľudia si pamätajú, ako to fungovalo. Ľudia si pamätajú ako sa o nich štát vie starať keď chce. A rovnako si pamätajú, ako ich dva roky ignoruje. A to je teraz.

Ale dá sa robiť aspoň to, že dávať nejaké žaloby a už vaši právnici to následne riešia.

Áno, to sa dá a na mnohých sa robí. Ale to berie také obrovské množstvo času a energie, že to potom bude treba vyriešiť iným spôsobom, ale ja mám pocit, že stret s výsledkami a že to ľudí nejakým spôsobom zasiahlo, je to, čo je potom na tých osobných stretnutiach vidieť.

Neraz pri stretnutí s občanmi odznieva aj výzva, aby ste sa vrátili do politiky. Neuvažujete o tom?

Ja som hovoril, že treba zavolať mojej manželke. (Úsmev). Viete čo, ja neplánujem v tejto chvíli kandidovať, ja som to viackrát povedal. Budem zo všetkých síl pomáhať Smeru, to robím a budem sa zúčastňovať všetkého, čo treba robiť a myslím si, že už mladá generácia je pripravená, ktorá môže zaujať poslanecké miesta. A ja nikam neodchádzam. Ja som večný Smerák. Takže ja sa nemusím vracať, ja som stále.

Robert Fico v jednom z rozhovorov hovoril, že opozičníci musia utlmovať tie zlé sociálne nálady. Tieto dni neraz cítiť medzi ľuďmi, že je ťažko, že žije sa ťažko.

Leto je ešte ako piatok v týždni. Ľudia sa tešia na víkend. Doprajú si ešte tú dovolenku, chcú si odpočinúť po tom roku. Ale to precitnutie v septembri z toho, čo sa teraz na Slovensku deje, bude naozaj veľmi vážne a bojím sa, že neostane len pri jednoduchých rečiach a bude určite veľmi jasný odkaz od ľudí smerom k vláde, ktorá sa o nich absolútne nestará.

Máte na záver nejaký pozitívny odkaz pre čitateľov?

No, že sa nemôžeme nikdy vzdať. Každý musí bojovať za svoje práva, bez ohľadu na to, ako beznádejne to niekedy vyzerá. Je nevyhnutné sa nevzdať a bojovať, pretože na konci dňa príde práve k tomu zvratu. A zlé časy sú niekedy na to dobré, aby sme vedeli, že ktoré boli tie dobré.

Michal Albert, foto autor

Similar Posts