Je to šport, ktorý v posledných rokoch veľmi napreduje aj na Slovensku, zdôraznil Andrej Daniš o klasických šípkach

author
1 minute, 52 seconds Read

Andrej Daniš, predseda AD Darts club Hlohovec, nám odpovedal na otázky o jeho športe, a to v rámci seriálu predstavovania netradičných, alebo menej tradičných, alebo menej populárnych športov. Rozprávali sme sa o Klasických šípkach teda Steelovych šípkach.

 

Prečo je práve váš šport, ktorý robíte, práve tým, ktorý milujete?
Klasické šípky teda Steelove šípky som začal hrať zhruba pred 23 rokmi. Je to šport, ktorý v posledných rokoch veľmi napreduje aj na Slovensku. Je to šport, pri ktorom sa zabavíte, veľmi sa sústredíte a zároveň oddýchnete.

Čo vás na vašom športe najviac prekvapilo, keď ste ho spoznávali?
V podstate prvýkrát, keď ma zobral kamarát na ligu, ma prekvapila len účasť, netušil som, že v mojom okolí je toľko nadšencov v tom čase.

Kde je najväčšie tajomstvo úspechu športu, ktorý ste si zamilovali?
Nie je žiadne tajomstvo, je to o zábave a sústredení sa.
Ako reaguje vaše okolie, že ste sa rozhodli práve pre váš šport?
Pri tomto športe som spoznal človeka, ktorý mi predstavil vtedy dievča, ktorá je teraz mojou manželkou. Takže okolie to už vtedy vnímalo tak, že sa toho nevzdám a ani som sa nevzdal a zároveň ma ale podporujú.

Pri tomto športe som spoznal človeka, ktorý mi predstavil vtedy dievča, ktorá je teraz mojou manželkou.
Máte nejaké vtipné príhody v súvislosti s vašim športom? Ak áno, aké?
Je toho viacej. Ale počas jedného kola na našej Hlohoveckej lige som riešil ešte nejaké pracovné veci, atď. a tak ma spoluhráči posúvali, že dohrám zápasy. Ale ako som začal hrať, tak už čakali len na moje zápasy, tak som si postavil dvoch súperov naraz každého k jednému terču a ja som prebehoval od jednému k druhému. Tak rýchlo som hádzal a behal, oba som vyhral, ale taký mokrý som bol, ako keby som behal 12 minút.
Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com / Immo Wegmann

Similar Posts