Ľuboš Blaha kritizuje Kollára a nelogickosť súčasnosti: Gustáv Husák staval 70-tisíc bytov ročne, zdôraznil

author
2 minutes, 35 seconds Read

Poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha v reakcii na zmazanie jeho účtu na sociálnej sieti Facebook pripomenul, že dnešná doba je pre neho veľmi paradoxná. Zo socializmu sme si nevzali podľa neho to dobré, ale práve to zlé, teda pošliapavanie slobody slova. A pomenoval aj ďalšie veci, v ktorých sa mu súčasný režim vidí ako nelogický. Spomenul aj predsedu NR SR Borisa Kollára.

 

Kladivo

Poslanca Smer-u oponenti kritizujú, že má príliš tvrdý jazyk a keďže provokoval na Facebooku, bol zrušený. Blaha však vysvetlil, prečo hovorí a píše priamo a tvrdo. Pripomenul, že vyštudoval politológiu a filozofiu. „A tam nás učili, navádzali nás k tomu, aby ste pravdu pomenovali čo najtvrdším spôsobom,“ povedal s tým, že jedným zo vzorov filozofov študentov bol Fridrich Nietche, lebo hovoril kladivom. „Búchal do tých zaužívaných stereotypov. Alebo ďalší autori, napokon aj Karl Marx, ktorý takisto rozbíjal ten systém, lebo nedá sa ísť po povrchu, musíte ísť do tej hĺbky a tomu sa hovorí, že radikálne, že ísť do koreňa veci,“ povedal Ľuboš Blaha v relácii Televízie Slovan s tým, že on je jednoducho naučený hovoriť veci naplno, hoci vie, že sú aj politici, ktorí radšej ukážu nádherný úsmev. Blaha kritizuje rozhodnutie sociálnej siete Facebook, ktorá mu zrušila účet.

Búchal do tých zaužívaných stereotypov.

 

Blaha kritizoval socializmus

„Ja som vždy kritizoval bývalý režim za to, že v tejto oblasti slobody a demokracie, občianskych práv a politických práv zlyhával,“ zdôraznil Blaha s tým, že v sociálnej oblasti bol dramaticky lepší ako kapitalizmus. Je pre neho paradox, že keď v roku 1989 sa chcela sloboda a demokracia, „zrušil sa ten sociálny systém, zrazu ste už nemali prácu, zrazu ste nemali bývanie (…) celé sa to rozpadlo a bol tu ten tvrdý kapitalizmus, ale na oplátku ste mali dostať tú slobodu a demokraciu,“ doplnil poslanec Národnej rady SR s tým, že ide o nelogiku, že to dobré z bývalého režimu si nevzali, ale sloboda a demokracia, ktorá mala nastať v zmysle, že si môžeme hovoriť čo chceme, kedy chceme, ako chceme. Blaha tiež poukázal, ako sa dnes zrazu objavujú veci, ktoré za socializmu fungovali, napríklad duálne školstvo, ktoré zabezpečovalo aj následnú prácu pre študentov. A je to tak aj s bývaním. „Tak teraz, po 30 rokoch prišiel Boris Kollár s myšlienkou, že ideme stavať nájomné byty. Však Gustáv Husák staval 70-tisíc bytov ročne. (…) Však oni oprašujú staré Husákove myšlienky.“

 

(alb), foto FB Ľuboša Blahu, zdroj https://veci-verejne.sk/video-lubos-blaha-bol-dnes-hostom-v-televizii-tv-slovan/

Pozrite si aj tento rozhovor s Ľubošom Blahom.

Similar Posts