HKM Zvolen postúpil do semifinále, Baranov porazil po predĺžení a 4:1 na zápasy

author
3 minutes, 0 seconds Read

Zvolenčania dnes môžu postúpiť do semifinále hokejovej Tipos Extraligy. Obhajcovia majstrovského titulu nastúpili od 18:00 v úvodnej zostave Rahm (Trenčan) – Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Sládok, Kubka, Brumerčík, Babeliak – Zuzin, Viedenský, Puliš – Leskinen, Krieger, Osterberg – Török, Mikúš, Saracino – Csányi, Marcinek, Meliško. Stav série bol 3:1 a hokejisti HKM mali 2 mečbaly.

 

Proti boli hokejisti HC’05 Banská Bystrica, ktorí nastúpili v nasledovnej zostave. Weninger (Belányi) – Kostromitin, Björkung, Crevier-Morin, Ďatelinka, Bdžoch, Bačik – Michaud, Berger, Urbánek – Bača, Gabor, Melcher – Kabáč, Tamáši, Výhonský – Bodnár, Sojka, Fossier. Zápas, v ktorom sa Zvolenčania môžu po Slovane Bratislava stať ďalšími semifinalistami, sa začal o 18:00.

Zvolenčania už v úvode tlačili. V 4. min bol pred Weningerom závar, no Bystričania aj so šťastím ubránili. 4. min priniesla aj zranenie Kriegera, ktorý už do zápasu ďalej nezasiahol.

Neskôr v presilovke Banskej Bystrice sa sám pred Rahma dostal Michaud, ale nepodarilo sa mu premeniť. Zvolenčania však umne bránili a 46 sekúnd pred záverom oslabenia sa dostali aj do protiútoku. Kostromitin nåsledne vystrelil od modrej, ale Rahm bol pozorný, inak boli Barani v prvej presilovke prakticky bezzubí. V 9. min krásnu akciu zohrali Diakov, ktorý prihral do medzikružia nebránenému Osterbergovi, ale nepremenil. Odveta v zmysle nedáš dostaneš nastala o niekoľko sekúnd. Krásnu prihrávku z pravej strany keď Tamáši našiel Fossiera nabiehajúceho po ľavej strane Rahmovej brány, 0:1 pre Banskú Bystricu. 14.minúta bola plá nepresností, čo pramenilo aj do šancí Zvolena, neskôr aj Banskej Bystrice. V 14.min sa do veľkej šance dostal aj Berger, ale zmenu skóre nepriniesol. To sa však dialo na opačnej strane, keď sa po strele Haina a vyrazení puku od Weningera najlepšie zorientoval Diakov a vyrovnal na 1:1.

V 29. min vyslal dobrú strelu na Rahma Björkung, no Rahm vytečoval do ochrannej siete.

Bystričania sa chopili iniciatívy, útočili, mali niekoľko šancí, no v 33. min skóroval po Zuzinovej prihravke a tvrdej strele Hein. Zvolenčania už boli bližšie k výhre a nezmenil to ani Berger na druhej strane, ktorý sa talmer dostal do gólovej šance. No Melcher v 36.min sa pri striedaní dostal k puku a osamotený išiel na Rahma, po blafáku však nezdvihol puk nad Rahmov pravý betón, výsledkom bolo len vylúčenie Zvolenčana.

V následnej presilovej hre Barani v 36. min vyrovnali zásluhou Michauda, od ktorého sa nechtiac odrazila prihrávka od Bergera. 2:2.

V 38. min domáci zatlačili, mali niekoľko streleckých pokusov, kanadský strážca banskobystrickej svätyne bol však pozorný a tretí gól neinkasoval.

V 3. tretine sa do veľkej šance dostal Zuzin, ale Weninger chytil do lapačky.

43:35 a vylúčenie Fossiera znamenala prvú presilovú hru úradujúcich majstrov Slovenska. No zmena skóre nenastala.

Tretia tretina priniesla skôr taktický boj, v závere útočili aj Barani, ale oba tímy sa báli urobiť chybu. Po 60. min svietil pod Pustým hradom výsledok 2:2 a nasledovalo predĺženie.

V predĺžení mali viacej z hry Bryndziari, ktorí mali viacero šancí. No obrana hostí s dobre chytajúcim Weningerom odolávala. Až prišla 76. minúta keď sa pred bránkou najlepšue zorientoval Saracino a úradujúcich majstrov poslal do semifinále.

(alb), foto ilustračné autor

Similar Posts