Fica niekto pri hrádzi vraj navádzal na takýto krok

author
2 minutes, 16 seconds Read

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na proteste v Bratislave pred Grassalkovichovym palácom, v ktorom sídli prezidentka SR, povedal, že ho istý muž nedávno na hrádzi počas behu nabádal na isté rázne riešenie.

„Dúfam, že ma dnes nezatvoria, ako naposledy na auto-proteste,“ povedal Fico s tým, že poďakoval za aktivitu, keď v závere minulého roka bol predvedený na políciu tesne pred autoprotestom. „1500 áut prešlo po Bratislave,“ zopakoval a opísal najnovšiu situáciu, ktorá sa mu mala udiať počas tréningu. Trojnásobný bývalý premiér chodí behávať na hrádzu už pravidelne. „Zastavil sa pri mne človek v strednom veku,“ začal svoje rozprávanie počas prejavu a vysvetlil, že podľa oblečenia, sa mu javilo, že môže ísť o majetnejšieho pána. Tento muž mal bývalému premiérovi povedať tieto slová: „Pán Fico, zoberte krompáče a lopaty a vyžeňte ich. (…) Povedal to preto a dodal slová, ja už nevidím žiadnu víziu Slovenska, ja už nevidím žiadnu nádej,“ doplnil Fico k situácii počas behania.

Pán Fico, zoberte krompáče a lopaty a vyžeňte ich.

Rodákovi z Topoľčian sa nepáči správanie súčasnej vlády. Vraj nám dávajú na výber len z dvoch možností. „Buď zomrieme na Omikron, alebo nás zastrelí nejaký ruský vojak, podľa nich agresívny,“ dodal Fico s dôvetkom, že takéto veci robia „len všetko preto, aby prekryli svoju neschopnosť a neprofesionalitu“. Podľa lídra jednej z najsilnejších opozičných strán táto vláda potrebuje prekryť aj to, že slúži farmaceutickému priemyslu. Podľa Fica vláda robí zmluvu s USA teraz práve preto. „Potrebujú zakryť všetky zločiny, ktoré spáchali,“ doplnil predseda Smer-u a dodal, že nastal čas na zmenu, na pripravenosť, ale na inú pripravenosť, než tú, na ktorú vyzýva prezidentka. „Slovensko hlavne musí byť pripravené na povstanie proti tejto vláde,“ zdôraznil v príhovore na Hodžovom námestí, kde okrem neho vystúpili aj podpredsedovia Smer-u a predsedovia Socialisti.sk, SNS, ako aj predstaviteľ strany Hlas-SD. „Chcem poďakovať všetkým opozičným stranám,“ vyjadril Fico a dal veľkú výzvu k spájaniu opozície. „Ak hovoríme o demokratických procesoch, zabudnime v opozícii na akékoľvek roztržky.“ (alb), zdroj živé vysielanie z protestu 26. 1. 2022 v Bratislave. Foto ilustračná Michal Albert

Pozrite si aj prejav Danka, v ktorom opísal, čo do očí povedal Kollárovi.

Similar Posts