Andrej Danko poslal americkej veľvyslankyni varovanie. A čo jej Danko odkázal o Rusoch?

author
1 minute, 55 seconds Read

Bývalý predseda parlamentu a predseda SNS bol jedným z tých, ktorí sa v sobotu 15. Januára zúčastnili pred Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických (USA) na Hviezdoslavovom námestí.

 

Danko po návrate zo zhromaždenia na svojom facebooku povedal, že je hrdý, ako sa jemu a už nebohému Jaroslavovi Paškovi podarilo stopnúť dohodu o obrannej spolupráci, ktorá bola na stole už vtedy, počas vlády Smeru, SNS a Most-Híd. „To nie je o urážke Spojených štátov. To nie je o urážaní našich partnerov. To je o tom, že Slovensko je suverénny štát a nemajú tu čo robiť cudzie vojská,“ povedal Andrej Danko s tým, že neľutuje, ani napriek tomu, že SNS za to valcovali. „Som presvedčený, že opäť to zvládneme. Že keď sa spojíme aj v utorok 12:30 pred Národnou radou, že im ukážeme, že máme svoj názor, máme svoju hrdosť, milujeme Slovensko a že nám nebudú diktovať, čo si západ želá.“

Danko dal za príklad Ruskú federáciu, ktorá po odchode z Kazachstanu, kam pozvali vojakov pomôcť, odchádzajú. „Pýtam sa nahlas pani veľvyslankyne Spojených štátov, načo tu majú byť americké vojská, keď je mier, keď nie je žiaden konflikt? Prečo tu chcú budovať logistické centrá? Prečo chcú ovládať naše letiská?“

Načo tu majú byť americké vojská, keď je mier, keď nie je žiaden konflikt?

Napokon odkázal veľvyslankyni aj to, čo jej vraj hovoril aj počas spoločných stretnutí v minulosti. „Pani veľvyslankyňa, sme suverénny a hrdý národ. (…) Som veľmi sklamaný, že presadzujete spolu s prezidentkou Čaputovou, Naďom, Korčokom, Hegerom to, čo ublíži slovensko-americkým vzťahom,“ uzavrel Andrej Danko.

Poslanec za OĽANO Juraj Krúpa sa v relácii RTVS Do kríža vyjadril, že na Slovensku nebudú žiadne základne a že sem príde len 100 vojakov ako support ku stíhačkám F16, ktoré sa objednali za úradovania nominanta SNS vo vláde Smeru, SNS a Most-Híd. (alb), zdroj FB Andreja Danka, a RTVS Do kríža, foto ilustr. unsplash.com/ Roger Starnes Sr.

Similar Posts