Prof. Staněk vláde odkázal, že existuje nová vedecká štúdia. Čo sa tam nachádza?

author
2 minutes, 20 seconds Read

K možnosti, že sa bude proti COVID-19 očkovať povinne, sa vyjadril aj prof. Peter Staněk, prognostik a ekonóm Slovenskej akadémie vied.

 

Reagoval tak na otázku poslucháča Josefa v relácii s názvom Prof. Staněk s Dr. Skálou – proč je svět tak blízko velké válce. Poslucháč sa pýtal, či úvahy o zavedení povinného očkovania nie sú za čiarou a či vláda môže takéto niečo zaviesť. „Po prvé, kto s tým prišiel? Rakúsko,“ začal odpoveď prof. Staněk s tým, že u nás sa objavili aj vyjadrenia ústavných právnikov v prospech, ale aj v neprospech takéhoto kroku. Dodal, že druhá skupina ústavných právnikov hovorí, že takýto krok nie je jednoduchý. Ak by totiž chceli očkovať kategórie ľudí, musí sa to veľmi dobre špecifikovať. „A v tom bude veľký problém, pretože tá presná špecifikácia nebude možná,“ povedal profesor parafrázujúc ústavných právnikov. Ale Staněk položil dôležitejšiu otázku na zamyslenie. „Prečo chcete vakcinovať, keď zároveň pred mesiacom Angličania, Izraelčania a Kanaďania publikovali zásadnú štúdiu, v ktorej konštatujú, že 20 percent populácie má výraznú imunitu voči COVID-u, preto, že v posledných šiestich rokoch prekonali obyčajnú chrípku, pripomínam, že existujú štúdie, ktoré ukazujú, že keď dostanete chrípku, tak chrípkový vírus zlikviduje vírus COVID-u a máte imunitné látky,“ povedal Staněk s tým, že  okrem toho je nevyhnutné stále si dávať otázku, čo je problém s vírusovými ochoreniami. Prečítajte si potom aj to, čo farma-firmám odkázal český herec Jaroslav Dušek.

Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že keď dostanete chrípku, tak chrípkový vírus zlikviduje vírus COVID-u a máte imunitné látky.

„Nie vakcinácia. Ale stav vášho imunitného systému. Prečo sa nikde nehovorí o prostriedkoch na posilnenie imunitného systému? Prečo sa nehovorí o tom, že ak u niekoho identifikujeme COVID, tak prvé čo je, že mu dám podporné lieky, ktoré utlmia priebeh COVID-u, dotyčný nemusí ísť do nemocnice, môže sa vyliečiť doma, nehrozí kolaps zdravotníckeho systému,“ zdôraznil prof. Peter Staněk. Medzi politikmi sa v ostatnom období hovorí aj o meraní protilátok. Načim sa preto pýtať, prečo sa nezavedie namiesto zbytočného testovania. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=grdhRPuZIlo, Foto ilustračné unsplash.com

Prečítajte si, čo farma-firmám odkázal český herec Jaroslav Dušek

Similar Posts