Blanár: Robert Fico nevyzýval k nijakému násiliu

author
2 minutes, 8 seconds Read

Podpredseda Národnej rady (NR) SR a podpredseda Smer-u Juraj Blanár sa v relácii O 5 minút 12 na RTVS 7. novembra vyjadril aj k zásahu policajtov v predajni Lidl v Piešťanoch.

 

Blanár upozornil, že za napätie spoločnosti je zodpovedná vládna koalícia. Nemajú sa o opatreniach hádať a znižovať tak ich účinok. „Je potrebné, aby ste to robili za zatvorenými dverami,“ povedal s tým, že vyhádať sa majú v skrytosti pri rokovaní a následne všetci unisono prezentovať len dohodu.

Proti Blanárovi bol v relácii predseda NR SR Boris Kollár, ktorý naznačil, že predseda Smer-u Robert Fico je antirúškar a on nabáda ľudí, aby nenosili rúška. Blanár s tým nesúhlasil a naznačil, že od začiatku majú konzistentné názory a nikoho nevyzývajú robiť nič zlého. „My sme hovorili a hovoríme ako opozícia od začiatku, že nie je možné deliť ľudí na očkovaných a neočkovaných,“  povedal podpredseda parlamentu. „Robert Fico nevyzýval k nijakému násiliu,“ podčiarkol podpredseda Smer-u.

My sme hovorili a hovoríme ako opozícia od začiatku, že nie je možné deliť ľudí na očkovaných a neočkovaných.

Blanár zdôraznil, že on nie je orgánom činným v trestnom konaní, ani sudca. „Viete, ja nie som ten, ktorý len po zhliadnutí videa chcú robiť súdy,“ povedal s tým, že podľa ich názoru je to však neadekvátny zásah. Ak sa to však nezastaví, tak aj objektívne aj subjektívne napätie bude podľa neho len ďalej stúpať. Exšéf Žilinského samosprávneho kraja spomenul opäť aj referendum. Pripomenul aj samotný fakt, že v parlamente neprišli policajti na poslancov vládnej koalície bez rúška v parlamentnom bufete.

Oponoval mu Boris Kollár a zdôraznil, že doba, v ktorej vládnu je veľmi náročná. „Nie je to jednoduché, aby ste to udržali,“ povedal Boris Kollár na otázku, či nie je za nespokojnosťou ľudí aj spôsob vládnutia vlády. Kollár zdôraznil, že ak sa nebudú dodržiavať opatrenia, tak bude ešte viac mŕtvych. Blanár na to reagoval, že Kollárovej strane nerozumie. „Sme rodina je jednotka v protirečivosti,“ dodal podpredseda parlamentu. Michal Albert, zdroj O 5 minút 12 RTVS 7. 11. 2021, foto ilustračné autor

Similar Posts