POSLANEC ČEPČEK SA OPÝTAL, AKO JE TO SO ZODPOVEDNOSŤOU ZA OČKOVANIE

author
1 minute, 0 seconds Read

Poslanec NR SR Martin Čepček sa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského opýtal o tom, že Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) potvrdil aj úmrtia po vakcinácii proti ochoreniu COVID-19. Preto sa poslanec ministra zdravotníctva opýtal, kto ich bude odškodňovať.

A Lengvarský v reakcii na to v hodine otázok v NR SR povedal, že táto otázka je upravená v zákone o liekoch a zdravotníckych pomôckach. Dodal, že pri vakcínach, ktoré sú povolené na mimoriadne povolenie ministra zdravotníctva, to rieši občiansky zákonník. Kým štát zodpovedá za vakcíny už schválené, tak za neschválené zodpovednosť za škody sa prenáša na výrobcu. Lengvarský informoval, že ministerstvo zdravotníctva pripravilo aj novelu zákona o liekoch, aby za prípadné škody bol zodpovedný štát.

Martin Čepček požiadal aj o doplňujúce informácie, ktoré Lengvarský má k dispozícii. Pre dispozíciu len piatich minút na odpovedanie v pléne NR SR požiadal Čepček o doplňujúce odpovede formou elektronickej komunikácie. (alb), foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts