BLAHA SPOMENUL AJ MIKULÁŠA ČERNÁKA A PUTINA S 300 RUBĽAMI. HOVORIL AJ O POIROTOVI, KTORÝ BY SPÁCHAL SAMOVRAŽDU

author
2 minutes, 37 seconds Read

Poslanec NR SR Ľuboš Blaha počas odvolávania ministra vnútra Mikulca povedal silné slová na adresu koalície.

 

Pripomenul, že o tomto všetkom, o systéme narafičených udavačov, informovala aj Slovenská informačná služba (SIS). SIS, vedená nominantami vládnej koalície. Blaha kritizuje, že je tu systém mafiánsky, kde kajúcnici rozhodujú o tom, kto bude a nebude vo väzbe za krivé výpovede. Blaha dodal svoju mienku, že vďaka Mikulcovi zomrel aj generál Lučanský.

„Presne takýmto spôsobom rozmýšľa OĽaNO, ako mafián Černák,“ dodal Blaha s tým, že práve bývalý boss slovenského podsvetia sa vyjadril, že by volil práve OĽaNO. Blaha dodal, že Imrecze hovoril aj o úplatku pre Mikulca. „Imrecze to povedal v rozhovore, ktorý sa odohral dávno predtým, než ho zbalili.“ Podľa Blahu aj záznamy z vojenského obranného spravodajstva o tom svedčia. „Pánko sa tu rehlí aj so Šípošom a ďalej je ministrom vnútra.“

Blaha dodal, že toto vyvoláva aj zlý dopad v spoločnosti, lebo ľudia majú oprávnene postoj, že neveria orgánom činným v trestnom konaní.

„Ja som dostal od Putina aspoň 300 rubľov,“ dodal Blaha s tým, že zosmiešňuje takto Mikulcovo tvrdenie, že všetci, čo v Košiciach protestovali, boli zaplatení.

Blaha si myslí, že bude mať problém vysvetliť aj vlastným deťom, aká vláda funguje. „Ja tomu rozumiem, že sú ľudia z toho zmätení,“ povedal Blaha s tým, že keby sa dnes mala o tomto natočiť detektívna, tak by bola veľmi zmätená. „Poirot by asi spáchal samovraždu, v tom sa už nevyzná nikto,“ povedal na adresu súčasnej neprehľadnej situácie Ľuboš Blaha.

Všetky obvinenia minister vnútra odmieta. Koalícia hovorí, že mafiou je práve strana Smer-SD. Zita Pleštinská po vystúpení Blahu hovorila o divadielku, ktoré opozičný poslanec predviedol. „Nás urážate a viete sa iba vyhrážať,“ povedala s tým, že to pozná aj s totality. „Na Slovensku sme sa nikdy nevysporiadali s komunizmom a teraz žneme ovocie, komunista sa nám vyhráža,“ povedala poslankyňa za OĽaNO. Myslí si, že Mikulec si robí prácu dobre a Blahove reakcie sú toho dôkazom. Hovorila aj o obludnom systéme za Smeru. Mikulec podľa nej zápasí s mafiou. A aj preto museli zomrieť Ján a Martina.

Po 19. hodine Blaha oznámil, že sa končí dnešný rokovací deň a pokračuje vo vystúpení zajtra o deviatej. „Porušujete hrbým spôsobom zákon o rokovacom poriadku,“ povedal poslanec Boris Susko s tým, že rokovať sa má len vtedy, ak je prítomný predkladateľ. Predkladateľom je práve Blaha, ktorý po 19. hodine odišiel, aby sa nepokračovalo v nočnom cirkuse, ktorý chcela koalícia urobiť tým, že bude sa rokovať až do skončenia.

(alb), zdroj plénum NR SR, foto  Nicole Blankenship

Similar Posts