NA DOVOLENKY CHODÍM S PRIATEĽKOU, A TAK VEĽA VYLOMENÍN NENASTVÁRAM, HOVORÍ HOKEJISTA BANSKEJ BYSTRICE MATEJ GALBAVÝ

author
3 minutes, 36 seconds Read

Rozprávali sme sa s jednou z posíl hokejistov Banskej Bystrice, ktorý do mesta pod Urpínom prišiel zo severského Švédska. V krajine medzi Tatrami a Dunajom bude teraz hrať takmer po deviatich rokoch, pretože v juniorských časoch odišiel do krajiny troch koruniek, kde si zahral aj v najvyššej lige. Počas tohto leta posilnil tím z klubu trojnásobných slovenských hokejových šampiónov 22-ročný hráč HC´05 Banská Bystrica MATEJ GALBAVÝ, s ktorým sme sa rozprávali aj o úspechu mladých Slovákov, ako vnímal Dalibora Dvorského, alebo o tom, akú dovolenku by chcel zažiť.

 

Čo sa týka úspechu mladých hokejistov na Hlinka – Gretzky Cup, ako si to videl? Lebo niektorí hovorili, že to bol taký náhodný úspech.

To by som nehovoril. Ja myslím, že chalani odviedli dobrú robotu a myslím si, že to nie je veľmi fér hovoriť, že to bol náhodný úspech, pretože nevyhrali jeden dobrý zápas, ale vyhrali 3 a viac zápasov, takže evidentne sú silná zostava a dúfam, že budú mať dobré výsledky a je škoda, že nie sú v tej najvyššej súťaži, lebo myslím si, že by tam mohli veľa uhrať.

 

Sledoval si možno nejako špeciálne možno hráča, ktorý hral za Banskú Bystricu, Dalibora Dvorského?

S Daliborom som chodil na ľad cez leto, cez leto sme hrávali partičky vo Zvolene. Tam sme vlastne veľa hokejistov si chodili zahrať, tak dva-trikrát do týždňa. A na Dalovi vidno, že je šikovný hokejista a vôbec som nepochyboval o tom, že bude mať dobré výsledky na Hlinkovi. A mal ich viac než dobré, mal ich výborné. Nech sa mu darí a vyzerá byť šikovný a má pred sebou dobrú budúcnosť.

Na Dalovi vidno, že je šikovný hokejista a vôbec som nepochyboval o tom, že bude mať dobré výsledky na Hlinkovi.

 

Veľmi dobre zahral aj Slavkovský aj Nemec. Ako si ich vnímal?

Tak isto. To sú všetko šikovní mladí hráči a majú veľkú perspektívu. Len nech ďalej na sebe pracujú a bude to dobré.

 

Kto je možno taká tvoja vysnívaná destinácia na letnú prípravu? Či už si ju zažil, by si ju chcel zažiť. Alebo destinácia na dovolenku.

Na dovolenku by som chcel ísť pozrieť Dubaj.

Prečo práve Dubaj?

Neviem, nebol som tam, páči sa mi to, videl som fotografie, takže asi to je také zaujímavé.

 

Tie letné dovolenky zvyknú niekedy byť také, že tam človek aj niečo vyparatí, alebo sa stane nejaké zranenie. Alebo, naopak, zažije tam nejakú energeticky silnú chvíľku, ktorá mu potom pomôže a nakopne ho. Ako je to v tvojom prípade, čo sa týka dovoleniek, či už napríklad nejakých vylomenín, alebo nejakých takých pozitívnych stránok dovoleniek?

Vylomenín? Na vylomeniny ja veľmi nemám čas. Na dovolenky chodím s priateľkou, a tak veľa vylomenín nenastváram. (Smiech) Ja si tam chodím väčšinou oddýchnuť po letnej príprave, keď máme na chvíľu pauzu, takže asi tak.

Vylomenín? Na vylomeniny ja veľmi nemám čas.

 

Ako hodnotíš letné prípravy vo všeobecnosti. V čom sú možno najväčšie problémy? Možno tá horúčava, alebo čo je možno taký najväčší problém celkovo pri tých letných prípravách?

Tak je teplo, ale my sme trénovali na štadióne, v posilňovni a keď sme išli vonku behať, tak sme išli skôr, kým ešte neboli také horúčavy, takže sa to vždy nejako dá zvládnuť.

 

Čo ťa najviac schladilo v letných horúčavách?

Asi kúpanie.

 

Leto sa zvykne spájať s letnými hitmi. Je nejaký hit, ktorý špeciálne toto leto ťa nejako chytil?

Nie. Počúvam všetko asi, mne je to jedno.

 

Michal Albert, foto autor

 

 

 

 

Similar Posts