KAROL FAKO ML.: AK NA TO HRÁČ MÁ FYZICKÝ FOND, TAK TO, ŽE DOSTANE PRÍLEŽITOSŤ ROVNAŤ SA SO STARŠÍMI JE LEN PRÍNOSOM

author
2 minutes, 10 seconds Read

Karol Fako ml., vnuk legendárneho hokejistu, zhodnotil výborné vystúpenie slovenských hokejových reprezentantov do 18 rokov na Hlinka-Gretzky Cup. Podarilo sa im rozdrviť Nemecko, ale aj poraziť hokejovo silné severské krajiny – Fínsko a Švédsko. A hokejovo sa v dobrej forme ukázali aj hráči ako Slafkovský a Nemec.

 

Slovákom do 18 rokov výborne vyšiel turnaj Hlinka-Gretzky cup, keď porazili také krajiny ako Švédsko či Fínsko a až vo finále ich stopli Rusi. Čo bol podľa vás základ úspechu a o čom svedčia tieto výkony?
Podľa mňa základ bol v tom, že hrali ako tím, pomáhali si navzájom a určite tam zohrala rolu aj disciplína.
Podľa mňa základ bol v tom, že hrali ako tím.
Objavili sa aj hlasy, že tento úspech bol iba náhodný. Považujete to aj vy za výsledok náhody?
To či to bola náhoda alebo tvrdá práca ukáže až ďalšie pôsobenie našej reprezentácie, nakoľko sezóna sa rozbieha a taktiež aj reprezentačné zápasy. Verím v napredovanie a v nezaspaní na vavrínoch, nakoľko toto treba využiť.
Výborne zahrali Slafkovský, Nemec, dobre sa ukázal aj Dvorský. Sledovali ste špeciálne týchto hráčov? Čo vás prípadne na ich výkonoch prekvapilo?
Slafkovský aj Nemec, myslím, že majú za sebou seniorský hokej, takže svojim spôsobom len potvrdzujú moje slová, že ak na to hráč má fyzický fond tak to, že dostane príležitosť rovnať sa so staršími je len prínosom. Priznám sa nie som scout, aby som si všímal individuality, ale skôr vnímam celé mužstvo, pretože hokej je kolektívna hra a vždy ide v prvom rade o to, aká sa tam vytvorí chémia. A, áno, podávali skvelé výkony, bolo vidieť, že sú vyhraní.
Podávali skvelé výkony, bolo vidieť, že sú vyhraní.
Čo ešte potrebuje slovenský hokej, aby udržal takýto dobrý trend v mládežníckom hokeji, keďže to je základ budúcich možných úspechov aj seniorských reprezentácií?
Predovšetkým, zas a opäť to poviem, prácu s mládežou na klubovej úrovni. Ich výchova, individuálny prístup, rozvíjanie a v neposlednom rade, dávať im príležitosti v seniorskom svete hokeja.
Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts