ANDREJ BABIŠ: TRŽBY ČESKÉHO HERNÉHO TRHU SA V ROKU 2020 PÔVODNE ODHADOVALI NA PÄŤ MILIÁRD KORÚN

author
1 minute, 21 seconds Read

Český premiér Andrej Babiš sa do predvolebnej kampane pustil tak, ako bol zvyknutý aj v predchádzajúcich voľbách. Spolu s knihou. Jeho najnovšia kniha, ktorú je možné zadarmo si stiahmuť či dokonca vypočuť, má aj kapitoly o českých svetových úspechoch. Medzi ne patrí aj fakt, že naši západní susedia sú top medzi výrobcami hier, vrátane virtuálnej reality (VR).

Babiš vo svojej knihe Sdílejte, než to zakážou, píše. „Tržby českého herného trhu v roku 2020 sa pôvodne odhadovali na päť miliárd korún, ale vďaka korona-víru, ktorý hernému priemyslu pochopitelne pomohol, budú konečné čísla najskôr omnoho vyššie,“ píše bratislavský rodák v predvolebnej knihe, ktorá má takmer 500 strán.
„Celosvetovo sa tržby pohybujú okolo 4 biliónov korún a príležitosť vycítili aj tie najväčšie firmy planéty,“ doplnil český premiér s tým, že spomenul Amazon, ktorý získal napr. platformu na streamovanie, ale spomenul aj Facebook či YouTube.
„V Česku funguje cez sto herných štúdií,“ doplnil Babiš v knihe s tým, že niektoré bližšie predstavuje.

V Česku funguje cez sto herných štúdií.

„Všetko sú to totiž skvelé úspechy na celosvetovom poli, na ktoré by sme mali byť hrdí,“ doplnil predseda vlády Českej republiky. O Česku ako veľmoci virtuálnej reality často hovorieva aj prognostik Slovenskej akadémie vied, prof. Peter Staněk. (alb), foto Nicole Blankenship, zdroj a platforma na stiahnutie knihy zadarmo:  https://www.sdilejteneztozakazou.cz/

Similar Posts