EXKLUZÍVNY ROZHOVOR S LEGENDÁRNYM MICHALOM MARTIKÁNOM O ŠIESTEJ OLYMPIÁDE, NA KTOREJ VŠAK UŽ NEBUDE V SLOVENSKEJ VÝPRAVE. KTORÝ ŠTÁT HO OSLOVIL?

author
1 minute, 57 seconds Read
Na olympiských hrách v Tokiu to bude už jeho šiesta účasť na podujatí pod piatimi kruhmi. Tentokrát však už nie ako športovec, ale bude súčasťou realizačného tímu Rakúska. Nesplnil totiž kvalifikačný limit. Rozprávali sme sa s držiteľom piatich olympisjkých medailí a celkovo päťdesiatich medailí z vodnoslalomových podujatí MICHALOM MARTIKÁNOM, ktorý sa, prirodzene najviac teší na vodný slalom. Legendárny Michal Martikán.
Štartujú olympijské hry v Tokiu. Pre vás budú veľmi špecifické, pretože po veľmi dlhom čase ich uvidíte ako divák. Aké to bude? Ešte to veľmi bolí?

Aké to bude, to uvidím. Tentokrát, keďže som sa nedostal na žiadnej pozícii do našej výpravy, prijal som po dlhšom zvažovaní ponuku od rakúskej výpravy vodných slalomárov o pomoc v záverečnej fáze prípravy na olympijské preteky. Radšej by som však určite jazdil na vode! Je škoda pre celý šport, že pravidlá sú takto nastavené a v Tokiu budú chýbať mnohí olympijskí (aj aktuálni) víťazi. Tohtoročný majstri Európy a víťazi svetových pohárov…

Je škoda pre celý šport, že pravidlá sú takto nastavené a v Tokiu budú chýbať mnohí olympijskí (aj aktuálni) víťazi.
Michal Martikán
Ktoré športy budete sledovať okrem svojho športu a na výkony ktorých športovcov sa zameriate?

Absolútna priorita je vodný slalom, ale vidieť súboje o medaily na olympiáde v akomkoľvek športe je zážitok.

Slovensko bude mať najnižšie zastúpenie v našej histórii. Ako vnímate tento fakt?

Neviem povedať prečo to tak je, ale určite prístup k športu “novej generácie” je rozhodne iný. Mnohí trénujú v priemere menej.

Takže to vnímam len asi ako “zrkadlo” prístupu športovcov, škôl a často aj rodičov.

Mnohí trénujú v priemere menej.
Michal Martikán
Od ktorých našich športovcov očakávate medailu?

Aj napriek menšej výprave, medailí rozhodne nemusí byť menej ako na iných olympiádach. Konkrétne nechcem hovoriť , aby som to nezakríkol…

Michal Albert, FB Michal Martikán OLY

Similar Posts