TO JE TÁ KRÁSA HOKEJA, ŽE AK SA MUŽSTVO ZOMKNE, TAK DOKÁŽE VEĽA, HOVORÍ KAROL FAKOL ML. O ÚSPECHU MONTREALU, KTORÝ HRÁ O STANLEY CUP

author
1 minute, 46 seconds Read

O vyvrcholení netradičnej sezóny v najsledovanejšje hokejovej lige sveta, kde vo finále hrajú hokejisti Tampy Bay Lightnings proti Montrealu Canadiens, sme sa rozprávali s Karolom Fakom ml.

 

Ako hodnotíte, že do finále NHL sa dostal Montreal Canadiens, s ktorým sa počas sezóny, ale ani na začiatku a v priebehu play-off príliš nepočítalo?

To je tá krása hokeja, že ak sa mužstvo zomkne, tak dokáže veľa. Môžme aj použiť obľúbené hokejové šťastíčko, ale v NHL je to skôr o bojovnosti a odhodlaní kabíny po ťažkej kovidovej sezóne.

V NHL je to skôr o bojovnosti a odhodlaní kabíny po ťažkej kovidovej sezóne.

Mnohým sa na športe páčia aj takéto nečakané výsledky, keď sa mužstvo, hoci na papieri nie najsilnejšie, tímovo zomkne a preráža predsudky. Budete Montrealu fandiť?

Tu skôr použijem – nech vyhrá lepší.

Ako vnímate, že Tomáš Tatar nehráva a veríte, že v priebehu finále ešte zasiahne do hry?

Doprial by som mu, aby nastúpil, ale toto je v rukách trénerov.

Ako vidíte dominanciu Tampy Bay, ktorá obhajuje pohár? Myslíte si, že snaživých Canadiens, ktorí od zápasu k zápasu získavajú sebavedomie a silu, porazia?

Myslím, že táto finálová séria nebude ľahká pre ani jedno mužstvo. Tým, že Tampa je opäť vo finále, tak sa dá povedať, že musí a Habs môže.

Myslím, že táto finálová séria nebude ľahká pre ani jedno mužstvo.

Máte nejaký tip ako finále Montreal – Tampa Bay dopadne? Budete niekomu fandiť a zápasy sledovať naživo?

Ak budem môcť určite si ich pozriem, budú to zaujímavé zápasy. Prikláňam sa na stranu Tampy, i keď majú v nohách o jeden zápas navyše v tomto play-off oproti Habs.

  • Michal Albert, foto autor

Similar Posts