NIE SOM TYPICKÝM FANÚŠIKOM FUTBALU, HOVORÍ BÝVALÝ BRANKÁR KOŠÍC ČI PREŠOVA GEJZA PULEN

author
2 minutes, 7 seconds Read

Rozprávali sme sa s býbalým futbalovým brankárom Jelšavy, Rožňavy, Prešova či Košíc Gejzom Pulenom. O majstrovstvách Európy vo futbale, komu okrem Slovákov fandí či o šanciach sokolov na postup zo základnej skupiny.

Ako sa vám pozdáva skupina, v ktorej budú naši futbalisti hrať? Je postup z nej reálny?

Nie som typickým fanúšikom futbalu, futbal má baví hlavne na ihrisku, či už ako hráča, alebo z pozície trénera. Naša skupina je ťažká, ale osobne verím, že by sme mohli prekvapiť.
Súhlasím, že zápas s Poľskom je dôležitý, je to  hrateľný súper, čo sme aj potvrdili. Ďalšie zápasy úkažu, či sme schopní držať krok s najlepšími v Európe, aká je ozajstná sila tohto mužstva.
Ďalšie zápasy úkažu, či sme schopní držať krok s najlepšími v Európe.
Ako si spomínate na ten legendárny zápas v Chorzove, kde sme na snehu porazili Poliakov a postúpili na MS?
Zápas v Chorzove si veľmi dobre pamätám, pamätné ‚dobre si zrobil Stanko‘ od Merčiaka, ešte dlho budú spomínať v Demjate. Sme malý národ, skromnými podmienkami pre futbal, ktorý sa, keď chce uspieť, musí hrať oduševnene, na hrane svojich schopností, ako v tomto pamätnom zápase proti Poľsku.

Ktorým tímom okrem Slovenska budete fandiť a prečo?
Nemám vyslovene svojho favorita, ale teším sa na zápasy Talianov, hrajú výborne, čo potrvrdili aj proti Turkom.
Teším sa na zápasy Talianov, hrajú výborne.
Na ktorý z predchádzajúcich ME si najviac spomínate a prečo? 
Ako dieťa si pamätám na ME 1988 medzi Holandskom a Sovietskym zväzom, kde Holanďania vyhrali 2:0. Neskôr na spanilú jazdu Čechov 1996 v Anglicku, kde nakoniec podľahli vo finále Nemcom v predĺžení.
Hokejové MS poznačil Covid, bubliny a všetko s tým spojené, zaznamenali sme preto divoké výsledky. Očakávate výbuchy favoritov a prekvapenia odpisovaných aj na tomto futbalovom podujatí?
Myslím si, že nejaké prekvapenia určite budú, ale celkovo favoriti, ktorých je viac, potvrdia svoju rolu a budú dominovať.
Michal Albert, foto FB FC Košice – oficiálna stránka. Rozlúčka s kariérou Gejzu Pulena v auguste 2020.

Similar Posts