NAJLEPŠÍ KAMARÁT ONDREJA DUDU BUDE FANDIŤ AJ TOMUTO TÍMU

author
2 minutes, 43 seconds Read

František Pavúk je futbalistom druholigových Košíc. Ani v rozhovore pre KĽÚČ OD… sa netajil tým, že s naším reprezentantom Ondrejom Dudom má výborný vzťah. Odpovedal nám ešte pred zápasom Slovenska s Poľskom, ktorý sme vyhrali 2:1. V dueli si zahral aj jeho kamarát Ondrej Duda. František Pavúk sa vyjadril aj k tímu, ktorému okrem Slovenska bude fandiť.

 

Štartujú ME vo futbale. Ako sa vám pozdáva skupina, v ktorej budú naši futbalisti hrať? Je postup z nej reálny?

Skupina je ťažká, ale hrateľná. Dôležitý bude prvý zápas a neprehrať ho. Takže verím chlapcom a myslím, že to druhé postupové miesto je reálne.
Možno práve prvý zápas proti Poľsku bude  kľúčový pre možný postup zo skupiny. Čo v ňom bude najdôležitejšie? 
Ako som spomínal, prvý zápas je kľúčový. Hrá sa od 0:0 takze šance sú rovnaké. Poľsko je samozrejme favorit v tomto zápase a má superstrelca. No ak my budeme kompaktní, pozorní v obrane a ubránime vzadu nulu, nebojím sa, že v predu niečo vymyslíme a ten jeden gól dáme.
Ako si spomínate na ten legendárny zápas v Chorzove, kde sme na snehu porazili Poliakov a postúpili na MS?
Spomínam si na tieto momenty veľmi dobre. V tej dobe už som začal brať futbal vážne a sledoval som každý zápas Slovákov. Dokonca v tomto zápase nastúpil Ján Novák, ktorý v tom čase bol hviezda v Košiaciach. Veľmi som sa tešil z postupu na MS, bola to veľká vec pre Slovensko a veľa hráčom sa otvorili dvere do lepších klubov.
Dokonca v tomto zápase nastúpil Ján Novák, ktorý v tom čase bol hviezda v Košiaciach.
Ktorým tímom okrem Slovenska budete fandiť a prečo?
Fandiť budem určite aj Portugalsku a Ronaldovi. Je to fenomenálny hráč, ktorý je premňa inšpiráciou. Bolo by pekné, ak by sa Slovensko a Portugalsko stretlo na tomto turnaji, no to by musela byť veľká náhoda.
Na ktorý z predchádzajúcich ME si najviac spomínate a prečo? 
Najviac to bude určite EURO 2016. Môj najlepší priateľ Ondrej Duda na tomto turnaji nastúpil, dal náš prvý gól na EURE od kedy sa Slovensko osamostatnilo. Takže som to sledoval veľmi pozorne, bolo tam veľa pozitívnych emócií.
Môj najlepší priateľ Ondrej Duda na tomto turnaji nastúpil, dal náš prvý gól na EURE od kedy sa Slovensko osamostatnilo.
Hokejové MS poznačil Covid, bubliny a všetko s tým spojené, zaznamenali sme preto divoké výsledky. Očakávate výbuchy favoritov a prekvapenia odpisovaných aj na tomto futbalovom podujatí?
Nemyslím, že to bude ako v hokeji. Priznám sa, že hokej veľmi nesledujem, ale Slovákov som si pozrel.

Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com, facebook FC Košice a twitter Ondreja Dudu.

Similar Posts