STRETLA SA VÝBORNÁ PARTIA, A TO JE HLAVNÝ PREDPOKLAD, ABY VEDELI PORAZIŤ PRAKTICKY HOCIKOHO, HOVORÍ VICEPREMIÉR RICHARD SULÍK

author
1 minute, 30 seconds Read

O výsledkovo špecifických majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa tento rok konajú v lotyšskej Rige, sme sa rozprávali s vicepremiérom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. 

 

Pán Sulík, čo vás najviac prekvapilo na hre Slovákov na MS v Rige?

Skôr potešilo ako prekvapilo – že sa konečne pozeráme na tímovú hru, že skvelo spolupracujú. Je vidieť, že sa stretla výborná partia, a to je hlavný predpoklad, aby vedeli poraziť prakticky hocikoho. To sa napokon aj ukázalo napríklad v zápase s Rusmi alebo (napriek prehre) aj so Švédmi.

Ktorý hráč sa vám najviac páčil?

Nevyzdnihoval by som individuality, keď ako som povedal, najviac oceňujem tímovosť. Tá je veľmi dôležitá ako v športe, tak v politike. Každý hráč si zastáva svoju pozíciu výborne. Ak by som mal menovať, tak poviem mená Slafkovský, Kňažko či Nemec, lebo na svoj vek podávajú naozaj nadštandartné výkony.

Každý hráč si zastáva svoju pozíciu výborne.

Bol a je to šampionát prekvapení. Komu ste okrem Slovenska fandili, alebo fandíte? 

V zápase so Slovákmi fandím vždy Slovákom, na iné bohužiaľ nezostáva čas. Najviac však fandím dobrému hokeju. To, čo by tomu dodalo šťavu, by samozrejme boli plné tribuny. Verím, že o rok sa dočkáme aj toho.

Ako tipujete umiestmenie Slovenska a čo bude najdôležitejšie v zápase s USA?

Najdôležitejšie je bojovať z plných síl ako doteraz. Akokoľvek chlapci dopadnú, už teraz som na náš tím veľmi hrdý. (alb), ilustračná foto Michal Albert

Similar Posts