ZA ČO PODPREDSEDA VLÁDY SULÍK ĎAKUJE REDAKCII KĽÚČ OD…?

author
1 minute, 15 seconds Read

Uplynulo už desaťročie odo dňa, ktorý vystrašil celý svet, pretože vyhaslo veľké množstvo ľudských životov.

Po zemetrasení, cunami a následdnej havárii v jadrovej elektrárni Fukušima zostal svet ostražitejší v pohľade na jadro. Ako si na tieto udalosti spomína podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík? „Tragédia vo Fukušime je smutná udalosť, ktorú si nepochybne treba pripomínať. Ďakujem redakcii Kľúč od…, že prispieva k tomu, aby sa nezabudlo, že vyhasli ľudské životy a že Fukušima pohla mnohými osudmi,“ prezradil šéf vládnej strany Sloboda a Solidarita.

Ďakujem redakcii Kľúč od…, že prispieva k tomu, aby sa nezabudlo, že vyhasli ľudské životy a že Fukušima pohla mnohými osudmi.

„V neposlednom rade však prispela k diskusii o bezpečnosti jadrových elektrární po celom svete,“ doplnil vicepremiér s tým, že sa to týka aj Slovenska. „Naše dostavované Mochovce nevynímajúc,“ doplnil s dôvetkom, že aj v jadrovej elektrárni v blízkosti Levíc nastala podľa neho dobrá zmena. „Tie sa síce v dôsledku neschopnosti predošlých vlád opakovane odkladali a predražovali, avšak vďaka novému vedeniu Ministerstva hospodárstva, najmä môjmu štátnemu tajomníkovi Karolovi Galekovi, bude tretí blok už tento rok konečne uvedený do prevádzky,“ uzavrel šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík.

(alb), foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts